RKDVC JO15-1 - Avanti 31 JO15-1 27-10-2018

4 - 1

Scheidsrechter:   J. (Jan) Jakobs
RKDVC JO15-1 – Avanti ‘31 JO15-1 4 – 1

Inleiding:
Onderstaande wedstrijd verslag is niet altijd een objectief en accurate weergave van de werkelijkheid. Het verslag wordt door de ogen van een voetbalvader gemaakt, sommige zaken kunnen anders worden beleefd door emoties.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit verslag en klachten worden niet beantwoord.
Voor spelfouten verwijs ik jullie naar WORD, doe copy paste en haal ze eruit.
Het kan zijn dat verslagen in de vroege ochtend op de app verschijnen en ik probeer rekening met de tijd te houden om het niet voor 08.00u rond te sturen.

Gelukkig wordt er vandaag weer een potje voetbal gespeeld, afgelopen weekend waren we vrij. Voor het ritme is dat niet fijn en moet je altijd maar weer afwachten hoe je dat op pakt. Vandaag tegen de nummer laatst. Maar wie hun uitslagen ziet, ziet ook dat ze niet met dikke cijfers verliezen, we zijn dus gewaarschuwd.
De laatste 2 wedstrijden voor het vrije weekend waren niet onze beste wedstrijden, laten we hopen dat het vandaag beter gaat. Ik had begrepen van een insider dat er afgelopen week goed en hard getraind is, we zullen het vandaag zien.
DVC begon i ieder geval wel gelijk scherp aan de wedstrijd, Avanti wilde graag met lange ballen naar voren spelen dus moesten we gelijk achterin goed opletten. En dat deden we. De 1ste helft was niet bijzonder om te zien, beide ploegen hanteerde de lange bal, middenveld werd overgeslagen net als in dat ene liedje: “van voor naar achter van links naar recht” (herhaal 50x). DVC was wel iets gevaarlijker en sterker maar liet zich in hun spel mee slepen. Zo leek het tegen de brilstand aan te lopen. Maar…… kort voor rust was het vanuit een schot van Patrick die de keeper niet klemvast had dat daar opeens een klein duveltje uit een doosje (Tim) was om de bal binnen te tikken, 1 – 0 Rust. Heerlijke opsteker voor de 2de helft.
Na rust gingen we beter spelen, we zochten meer met combinatiespel de aanval op en dat resulteerde dan ook in de 2 – 0 door een klein duveltje uit een doosje (Tim) na een mooi opgezette aanval vanuit links voorgegeven bij de 2de paal, teruggelegd bij de 1ste paal en intikken die bal.
2 – 0.
DVC liet zich daarna even foppen door de tegenstander die 2 – 1 maakte en zo werd de wedstrijd weer spannend en kreeg Avanti een paar mooie kansen die of door de keeper (Dennis) gered werden of slecht ingeschoten. DVC leek even te wankelen. Onze spitsen dachten daar even anders over. Eerst was het Patrick die na goed doorzetten de bal hard en hoog van rechts inschoot 3 – 1.
En daarna was het Ian die na goed doorzetten de bal hard en hoog van links inschoot 4 – 1.
Kort daarna was het gedaan en hebben we een prima overwinning gehaald. Was het een goede wedstrijd??, met vlagen, maar wat goed was vandaag is de BASIS. Dat betekent nog niet dat we goed en mooi voetbal hebben gezien maar wel dat we ervoor willen gaan en inzet tonen. Klasse jongens.
Alle supporters weer bedankt voor het kijken, volgende week naar Kloetinge. Zet je wekker want we vertrekken midden in de nacht.