RKDVC verdiend naar eerste overwinning van het seizoen

RKDVC 1
28-10-2018
1 - 2

Scheidsrechter:   L.P. (Lennart) Roks
In Oisterwijk moest RKDVC aantreden tegen Taxandria. De thuisploeg speelde de voorgaande wedstrijden heel wisselvallig. Driemaal werd er gewonnen en tweemaal verloren. Hier tegenover stond RKDVC dat viermaal gelijk speelde en eenmaal verloor. Als gevolg van deze resultaten stond RKDVC in de onderste regionen van het klassement. Toch hebben de Drunense spelers in de afgelopen wedstrijden laten zien dat de positie niet in overeenstemming was met de getoonde kwaliteiten. In Oisterwijk toonden zij zich alweer van de goede kant.
Vanaf de aftrap hadden de DVC-ers het betere van het spel. Dit resulteerde in diverse mooie kansen. In de 13de minuut leek dit spel in een treffer te worden uitgedrukt. Na een fraaie steekpass van Lars Kievits op Osman Bostanci. Oog in oog met de doelman van de Oisterwijker, Rick Vriens, bleek deze doelman de sterkere. Later in de wedstrijd zou deze doelman laten zien niet zomaar te passeren te zijn. Toch moest hij in de 20ste minuut zich verslagen weten. Na een aanvalsopbouw volgde een goede voorzet van Damian van Bijnen op Lars, die heel behendig over de bal heen stapte waardoor de bal bij Rick van Woerkom kwam. Met een fraaie schuiver scoorde hij de 0-1. Hierna probeerde Taxandria meer druk naar voren te zetten. Dit resulteerde in de 22ste minuut tot een eerste doelkans. Echter Jur Haans zag zijn inzet juist over de kruising gaan.Tien minuten later was het wel raak. Nadat de bal door Daan Dekkers ongelukkig werd weggewerkt kreeg Peter de Jong (Taxandria) een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Deze mogelijkheid liet hij niet onbenut. De spelverhouding werd al snel weer in de stand weergegeven. In de 35ste minuut kon Osman een aanval opzetten over de vleugel. Tegelijkertijd kreeg Lars in het strafschopgebied een forse duw. De goed leidende scheidsrechter L. Roks ontging dit niet en floot voor een strafschop. Deze werd door Damian onberispelijk binnen geschoten, 1-2. Voor rust zou in deze stand geen wijziging komen. Dit was ook mede te danken aan Daan, die vijf minuten voor rust met een schitterende redding ditmaal zijn doel knap schoon hield.
Ook na rust bleef RKDVC de bovenliggende partij. Dankzij de enorme inzet werden vele goede kansen bijeengespeeld. Maar even vaak werd op de doelman van Taxandria gestuit. In de 49ste minuut was het Rick die kansrijk voor de doelman kwam. Maar zijn inzet werd door Rik Vriens gekeerd. Acht minuten later was het Osman die zich door de verdediging wist te wurmen. Maar ook zijn schot werd op de lijn gekeerd. In de 76ste minuut was het opnieuw DVC dat tot scoren leek te komen. Maar opnieuw was het de goalie die de inzet, van nu Guus Berens, weet te keren. In de 80ste minuut herhaalde zich dit scenario. Nu was het Lars die zijn inzet gekeerd zag worden. Maar op de momenten dat zelfs de doelman kansloos was werd het doel juist gemist. In de 82ste minuut zag Lars zijn schot juist naast gaan. En de 84ste minuut zou Guus het net laten bollen, ware het niet dat de bal een verdedigend been schampte en daardoor juist naast ging. Een klein slotoffensief van de gastheren mocht niet baten. De eerste, dik verdiende, overwinning is voor de Drunense jongens dan nu een feit.
Komende zondag komt topploeg Fc Engelen naar Drunen. Als de DVC-ers met een zelfde inzet en overtuiging deze strijd aangaan kan ook dan een mooi resultaat worden behaald.

Opstelling:           Daan Dekkers, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Roy Lamers, Osman Bostanci, Giel Brandts, Lars Kievits (Jasper Liefting 90ste), Guus Berens, Rick van Woerkom, Rik Lijbers (Deniz Poelsma 45ste), Ralph de Bruin (Ray Kivits 75ste)
Scoreverloop:       0 - 1 Rick van Woerkom (20ste)
                                1 - 1 Peter de Jong (32ste)
                                1 - 2 Damian van Bijnen (35ste)
Toeschouwers:      65