RKDVC JO17-1
27-10-2018
5 - 1

Scheidsrechter:   R. (Ron) Claessen
Na onze 1ste 3-punter van afgelopen woensdag vertrokken we vol vertrouwen richting Bergen op Zoom om te gaan spelen tegen MOC' 17 17-1. Op t hoofdveld voorzien van kunstgras was de openingsfase voor MOC. Vooral hun rechtervleugelspelers werden vaak de diepte ingestuurd en wisten vaak de achterlijn te halen waarbij ze de bal direct voor onze goal slingerden. Gelukkig de meeste te hard voorbij de 2e paal dus echt grote kansen hadden de gastheren hier niet mee. Na 12 minuten was de wedstrijd voor helaas Brian voorbij, zijn woensdag opgelopen heupblessure speelde toch erger op dan verwacht. Gaandeweg de 1ste helft kwamen we wat beter in de wedstrijd, met zelfs een 100% kans voor Willem. Maar zijn vizier was schijnbaar dichtgeklapt, tot ieders en Willems verbazing geen doelpunt. Ook MOC wist voor rust gelukkig het net nog niet te laten bollen.
Tijdens de rustpauze het team erop gewezen dat het veldspel en de beleving best wat beter mag. En zowaar vrijwel vanaf de aftrap direct 'n goede aanval van DVC over links met de goed opgekomen Tygo die 'n strakke voorzet door aanvoerder Robbin binnen getikt zag worden 0-1, zou het dan toch? Maar het tegendeel bleek de rest van de 2e helft want in 'n tijdsbestek van 12 min. was de stand 3-1!! Wat er na deze snelle achterstand vertoond werd door het gehele team had niet veel meer met voetbal te maken. Met als gevolg "gelukkig" slechts 'n dikke 5-1 nederlaag.
Jammer manne hopelijk zakken we in t vervolg niet zo ver meer door de ondergrens.
Vlgde week zaterdag kans op revanche op jezelf tegen hekkensluiter RBC.