Energiek RKDVC laat punten glippen in de laatste minuten

FC Engelen 1
04-11-2018
2 - 3

Scheidsrechter:   R.H.W.M. (Ronald) Spijkers
Op een prachtige zonovergoten herfstdag speelde RKDVC tegen één van de sterkere tegenstanders in de 3e klasse C.

Na de aftrap ontstond meteen een pittig duel. Engelen liet in de eerste vijf minuten zien dat ze vandaag wilde spelen en nam direct het initiatief. Dit duurt niet lang want RKDVC ging vanaf de 7e minuut laten zien dat ze goed konden spelen. Ze kregen met kort op de man dekken en energiek voetbal een veld overwicht. Engelen werd behoorlijk in de verdediging geduwd. Met diverse aanvallen over links en rechts kwam RKDVC dichter bij het doel. Tot echt gevaarlijke moment kwam het niet. Er werd hard gewerkt. In de 19e minuut rukte Osman Bostanci met een aantal mooie voetbalbewegingen over links op. Hij werd echter ‘vakkundig’ door Engelen onderuit gehaald waardoor we niet meer gevaarlijk konden worden. Engelen kreeg geen ruimte om tot aanvallen te komen. Al was er in de 30e minuut een gevaarlijk moment doordat door de verdediging heen werd gebroken. Het bleef 0-0. In de 33e minuut kreeg RKDVC een vrije trap op 25 meter afstand van het doel. Guus Berens nam deze maar kon het de keeper niet moeilijk genoeg maken. Vervolgens ging Engelen meteen in de tegenaanval en via een overtreding werden ze gestopt op 22 meter van het doel van RKDVC. Daan kon de bal uit de vrije trap netjes weg tikken. In de 36e minuut kon Deniz Poelsma de bal goed onderscheppen en vervolgens doorspelen naar Osman die vervolgens flink onderuit werd gehaald door een verdediger van Engelen. Die liep tegen de 1e gele kaart van de wedstrijd aan. Er was in de minuten daarna een korte opleving van Engelen met een aantal corners. Daan Dekkers hield zijn doel gelukkig schoon. In de 44e minuut kon Lars Kievits aan linkerkant na een mooi opgezette aanval het strafschopgebied binnen dringen. Hij was zijn verdediger voorbij, maar die liet hem struikelen en RKDVC kreeg een penalty. Damian van Bijnen bracht RKDVC terecht op voorsprong met een goed ingeschoten bal, onhoudbaar voor de keeper.
In de 2e helft begon RKDVC met dezelfde opstelling en speelbeeld veranderende niet. De aanval werd meteen weer gezocht. En dit leidde meteen in de 48e minuut tot de 2-0. Door sterk voetbal en hard werken van Guus kon hij een bal mooi voor het doel krijgen waardoor Osman de bal prachtig in de touwen kon knallen. RKDVC had op dat moment de wedstrijd in handen. Het bleef hetzelfde spelen. In de 53e minuut maakte Ralph een overtreding met een gele kaart als beloning. Uit deze vrije trap van ca 25 meter van het doel maakte Engelen 2-1. Daan kon de bal jammer genoeg niet goed te pakken krijgen. De wedstrijd kreeg in de 58e minuut een andere wending. Guus werd fors onderuit gehaald waardoor een speler van Engelen die tegen zijn 2e gele kaart aanliep en moest vertrekken. De vrije trap die Roy Lamers nam, leverde helaas niets op. Kort daarna liep Roy ook tegen een gele kaart aan. Tegen 10 man spelen blijft toch lastig. Engelen bleef gevaarlijk en werd ook steeds gevaarlijker. In de 65e minuut kon Daan de bal net over het doel tikken. Echter kort daarna werd het helaas toch 2-2. RKDVC speelde toen even met 10 man omdat Rick van Woerkom kramp had en buiten het veld lag. Daan kon de bal niet goed genoeg pakken waardoor deze in doel belandde. De overtuiging waarmee RKDVC de wedstrijd speelde werd minder. Hoewel we veelvuldig voor het doel van Engelen kwamen, mocht de 3-2 niet komen. In de 77e minuut moest Daan verder uit zijn doel komen om de bal te pakken. Ook in de 83e minuut tikte Daan de bal weer goed uit het doel. En dan slaat het noodlot toch weer toe in de laatste minuten van de wedstrijd. In de 89e minuut wordt de bal niet goed weggewerkt en de ruimte die Engelen daardoor had, werd benut met de 2-3. Hoewel RKDVC nog aandrong en ik als toeschouwer de hoop voor een 3-3 had in de laatste minuut, lukte het helaas toch niet.
Gezien het gehele spelbeeld was een gelijkspel toch wel het minimale wat we vandaag hadden moeten krijgen. Deze nederlaag is zuur. Ook erg jammer omdat we dan de aansluiting met de 1e helft van de ranglijst hadden kunnen krijgen. Maar gelukkig komen er nog genoeg wedstrijden waarin onze mannen veel doelpunten gaan maken en ook veel punten gaan pakken. Ik heb er als trouwe supporter veel vertrouwen in dat die 1e helft bereikt gaat worden!!

Een trouwe toeschouwer

Opstelling:               Daan Dekkers, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Deniz Poelsma (85e minuut Jasper Liefting), Roy Lamers, Osman Botanci, Giel Brandts, Lars Kievits, Guus Berens, Rick van Woerkom (65e minuut Ray Kivits) en Ralph de Bruin (75e minuut Rick Lijbers).

Scoreverloop:          1 - 0 Damian van Bijnen – 44e minuut (penalty)
                                   2 - 0 Osman Botanci - 48e minuut
                                   2 - 1 Engelen – 53e minuut
                                   2 - 2 Engelen – 65e minuut
                                   2 - 3 Engelen – 89e minuut
Toeschouwers:         300