Maliskamp 5
04-11-2018
1 - 3

Scheidsrechter:   P.H. (Peter) Hagelaars
Met goede moed begonnen we aan de wedstrijd tegen het hooggeplaatste Maliskamp. Al snel merkten we dat we moeite hadden met de positionele wisselingen van Maliskamp. De achterhoede kwam veelvuldig op, waardoor het op het middenveld druk werd. Maliskamp beschikte over enkele snelle en behendige spelers. Een vrije trap in de 5e minuut was direct raak voor Maliskamp. De bal werd langs de muur getrapt en Peter-Paul kon de bal niet goed verwerken. Na dit dompertje was het voor RKDVC nog meer reden om op zoek te gaan naar een doelpunt. Echter kreeg het niets fatsoenlijks gecreƫerd. Een kopbal net over het doel was de beste kans. Maliskamp wist met snelle counters en scherpe passes gevaarlijk op te komen. Zo werd er een paar keer opgebouwd uit het boekje. Zo ook het 2e doelpunt. Een scherpe voorzet werd in de rebound binnen getikt. De 0-3 lag op de loer voor Maliskamp. Echter was onze tweede doelman van vandaag de reddende engel op de lijn. Serge Dumoulin kon een tegendoelpunt voorkomen. Ditzelfde kunstje haalde hij ook in de tweede helft uit. RKDVC kon ruim voor rust scoren. Matthijs van de Wiel wist met zijn actie iedereen te verrassen door zelf mooi in de verre hoek te schieten. Met 1-2 werd uiteindelijk de kleedkamers opgezocht. In de tweede helft kwam RKDVC beter uit de startblokken. Er werden betere kansen gecreƫerd. Er kon zelfs tot drie keer toe 1-op-1 afgewerkt worden. Maar DVC faalde bij elke poging. Er vielen wat blessuren aan de kant van DVC. Zo moest Stijn Brokx het veld verlaten, wat uiteindelijk een kuitbeenbreuk bleek te zijn. Omdat de doelpunten niet in het doel van Maliskamp vielen, vielen ze uiteraard aan de andere kant. De 1-3 was een formaliteit.