Duel met ’n oerlelijk en een knap gezicht

TEC 2
RKDVC 6
04-11-2018
5 - 5

Scheidsrechter:   Afgeschermd
TIEL – Op bezoek bij hekkensluiter TEC 2 was DVC voornemens om weer eens een overwinning te behalen in de competitie. Met een driepunter er bij zou DVC zich in de subtop handhaven. Je zou zeggen, vooraf gezien, dat dat vandaag zeker mogelijk zou moeten zijn. TEC krijgt veel goals tegen en staat dan ook onderaan de ranglijst. Maar; makkelijke wedstrijden zijn er deze competitie niet.
Dus begon DVC scherp aan het duel. In de 1e minuut had Thijs Fokker de score al kunnen openen op aangeven van Martin Verschuren. Enkele minuten later vonden beide flankspelers elkaar opnieuw, en nu met resultaat: De voorzet van Thijs werd door Martin keurig tegendraads binnengekopt. DVC had hiermee de goede start te pakken waar het op hoopte. Na dit doelpunt leek er enige tijd geen vuiltje aan de lucht. DVC was de baas en het balletje ging rond, op zoek naar nieuwe kansen. Een diepe bal kwam in de loop bij de (in buitenspel positie staande) spits van TEC. Hij scoorde uit het niets de gelijkmaker. Het bleek het startschot van een ontiegelijk slechte DVC periode. Verdedigend stond het eerder dit seizoen weleens al een huis. Vandaag was het een houten hutje, en bij iedere windvlaag lag dit hutje in elkaar. Door een te korte terugspeelbal werd het 2-1, waarna we ons bij 2 hoge ballen lieten aftroeven in duels en het prompt 4-1 stond. Beschamend tegen deze tegenstander. DVC was het kwijt, en de rust kwam dan ook als geroepen.
De poppetjes werden op de juiste plek gezet en dit moest er toe leiden dat DVC in ieder geval weer lekker aan voetballen toe zou komen. Vanuit daar keken we dan wel verder. In minuut 46 miste Marco Pulles een uitgelezen kans op de 4-2. Deze viel later alsnog. Rick Bax kopte in, spitta Luuk Buijs werkte de bal over de doellijn. In de tweede helft was er nog één momentje van matig verdedigen in eigen 16. Direct afgestraft: 5-2. Hierna was het enkel DVC wat de klok sloeg. Aanval naar aanval, binnen no time werd het gat gedicht. De 5-3 kwam wederom van de voet van Luuk Buijs nadat het achterin bij TEC behoorlijk open lag. Dat deed het later opnieuw, Jordi kon doorlopen naar de goal en scoorde beheerst de 5-4. We zitten pak en beet in de 70e minuut inmiddels. De frustraties bij TEC zijn inmiddels enorm hoog opgelopen. De scheidsrechter was niet de man die dit bijzonder onsportieve gedrag en gescheld de kop zou indrukken. Hierdoor kreeg Luuk Buijs dan ook een kopstoot(je) en forse duw van de keeper van TEC te verwerken, toen hij DVC vanuit een corner op 5-5 had gebracht. De scheids stond kennelijk ergens anders naar te koekeloeren. Bijzonder treurig dat dit soort situaties nog voorkomen op de voetbalvelden.
Er was nog meer dan voldoende tijd om ook de 5-6 (die in de kleedkamer halverwege al was voorspeld) op het scorebord te krijgen. Echter de kansen slonken. Toch had DVC moeten winnen. In de 80e minuut schoot Dennis Damen de bal op 5 meter van de keeper echter nét langs de verkeerde kant van de paal. Hierdoor bleef het bij 5-5. Dit is zo’n wedstrijd waarvan je er in een seizoen altijd wel eentje meemaakt. Gelukkig hebben we er nog een punt aan overgehouden, ondanks de belabberde situatie halverwege. Er staat nu wel een rekening open tegen deze mannen, die we in het voorjaar van 2019 zullen vereffenen.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven