RKDVC JO19-1
10-11-2018
2 - 1

Scheidsrechter:   H.M.H. (Henk) Heuts
Het hoofdveld van UDI is het toneel voor de wedstrijd UDI JO19-1 - RKDVC JO19-1. Het hoofdveld waar niet vaak op gespeeld word door de jeugd. De eerste fase van de wedstrijd speelt zich vooral af op onze helft. Het goede team van UDI blaft wel maar bijt niet. Ze laten het balletje lekker rondgaan. Wij zijn vooral aan het tegenhouden en met vlagen lukt het ons ook om er voetballend uit te komen maar er is te vaak onnodig balverlies. Onze eerste echte aanval levert een vrije trap op. Sam P laat het doel trillen door de bal op de paal te schieten. Dit alles onder het genot van de Udense fanfare die de start kwamen geven van de 11de van de 11de. Enkele minuten later kregen we weer een vrije trap, op een identieke plek als de vorige. Weer ging Sam P achter de bal staan en hij legt de bal met een heerlijke vrije trap (met hoofdletter H) op het hoofd van de goed inlopende Tugsad: 0-1 na 26 minuten. Een heerlijke goal. In de fase hierna stichten we veel gevaar. Elke standaardsituatie is gevaarlijk. Maar ook word er goed, leuk voetbal gespeeld. Zo produceert Bas een geweldig afstandsschot na een keurig verzorgde aanval over veel schijven. We straalden echt plezier en broederlijkheid uit, dat maakt ons sterk. Kort voor rust maakten we de 0-2, dachten we. Helaas stond Rody buitenspel en ging de treffer niet door. Ook UDI kreeg nog een behoorlijk grote kans op de gelijkmaker maar deze kans lieten ze onbenut. UDI kwam sterk uit de kleedkamer, de rust had ze goed gedaan. Na nog geen 3 minuten in de 2e helft stond de gelijkmaker al op het denkbeeldige scorebord. Slechts 2 minuten later scoorden zij de 2-1 uit een corner maar de scheidsrechter had een overtreding gezien van UDI en zo kregen wij een vrije trap en zij geen doelpunt. Nu brak een fase aan waarin beide ploegen weinig kansen creëerden. Hard werken, dat deed men vooral in deze fase. Toch creëerde zij een kans en wéér werd de goal afgekeurd. Ditmaal wegens buitenspel. De krachten bij RKDVC zag je wegvloeien en we werden steeds meer naar achter gedrukt, terwijl het tijd werd om de lichten aan te doen. De scheidsrechter vond dat ook en besloot de wedstrijd stil te leggen totdat het licht aan was en we weer fatsoenlijk konden kijken. Na 5 minuten zat er echter geen schot in de zaak dus besloot de leidsman dat we de wedstrijd dan maar zonder licht moesten afmaken. We zagen eerder deze week toch dat een wedstrijd dan definitief gestaakt dient te worden? (Feyenoord - VVV). We gingen dus toch door en het grote tegenhouden in het donker begon. Dit werd nog lastiger toen Tijmen zijn 2e gele en dus rode kaart kreeg en mocht gaan douchen. In diezelfde minuut leek UDI er met de winst vandoor te gaan maar Jordy gooide zijn hele hebben en houden erin, en met succes. Hij voorkwam de 3 punter voor UDI. Helaas viel hij toch, in de 86de minuut. We waren zo uitgeput dat we niet meer bij machten waren om hierna nog de gelijkmaker te maken. Jammer jongens. Maar we hebben onszelf geweldig gerevancheerd op vorige week door als team te knokken en te strijden voor elke meter en goed voetbal te laten zien. Volgende week, thuis tegen Orion hetzelfde laten zien en dan is er geen vuiltje aan de lucht, succes!