Kloetinge JO15-1 - RKDVC JO15-1 03-11-2018

03-11-2018
0 - 4

Scheidsrechter:   R. (Ronald) Ovaa
Inleiding:
Onderstaande wedstrijd verslag is niet altijd een objectief en accurate weergave van de werkelijkheid. Het verslag wordt door de ogen van een voetbalvader gemaakt, sommige zaken kunnen anders worden beleefd door emoties.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit verslag en klachten worden niet beantwoord.
Voor spelfouten verwijs ik jullie naar WORD, doe copy paste en haal ze eruit.
Het kan zijn dat verslagen op de vroege zondagochtend op de app verschijnen maar ik probeer rekening met de tijd te houden om het niet voor 08.00u rond te sturen.

Vorige week hadden we al een goede pot voetbal laten zien en vandaag was er een nieuwe kans om te laten zien dat we echt kunnen voetballen. We moesten vandaag naar Kloetinge, en dat betekende 06.30u uit je bed, 07.15u naar DVC en op naar Koetinge in Zeeland. Onze leider Edwin had er zin in en was erg relaxed en dat was te merken aan zijn rij-tempo. Gen haast, heerlijk op het gemak.
Eenmaal daar aangekomen was het weer het bekende ritueel, omkleden, warming up doen en voetballen.
Zoals we vaak hebben gezien is DVC niet altijd scherp aan het begin van de wedstrijd, vandaag was dat even anders. Vandaag was het 70min. genieten. Genieten van prachtig voetbal en alle jongens zaten vandaag in een uitermate goede flow. En vandaag gaan alle complimenten naar de gehele ploeg maar zeker naar de verdediging en de keeper. Want vandaag hebben we voor de 1ste keer de 0 gehouden. En op een paar schoonheids foutjes na die de keeper dan weer goed redde was de achterste linie Top. De middenvelders hebben gezwoegd en hard gewerkt, braken elke aanval af en gaven de tegenstander geen tijd en lucht om maar enigszins in de wedstrijd te komen. De aanvallers waren scherp vandaag en vonden de juiste balans tussen druk zetten en inzakken. Dan toch nog even over de wedstrijd zelf, de 1ste goal was een prachtige uitvoer van druk zetten, bal veroveren, over 3 schijven ineens spelen en beheerst afgerond door Ian. De 2de goal werd gemaakt door Thijmen (met links) na een vrije trap van onze kant, verdient voor DVC en verdient voor Thijmen die zijn beste wedstrijd tot nu toe speelde. Om de wedstrijd voor rust nog even op slot te gooien was het Stein die de 0 – 3 maakte en zo was het rust. Na rust een controlerend DVC dat de wedstrijd compleet beheerste en uiteindelijk maakten we nog 1 goal na een solo van Ian voorbij 4 man en die zette de eindstand van 0 – 4 op het bord. We zijn dus niet voor niets naar Zeeland gereden en met 3 punten naar huis rijden is altijd prettiger. Minpuntje vandaag was een warrige scheid en met name in de 2de helft maar dat mag de pret niet drukken.

Als je door de weeks naar het trainen staat te kijken dan verbaas ik me niet over vandaag, iedereen toont inzet en iedereen is goed bezig om zichzelf en als team te verbeteren. Blijf investeren in jullie zelf en je ziet wat je kunt.
Ik hoop dat we dit kunnen door trekken en dat we elke week kunnen genieten van onze jongens.
Alle supporters weer bedankt voor het rijden en coachen.