Sensationele zege bij koploper

SCG\'18 2
RKDVC 6
11-11-2018
2 - 3

Scheidsrechter:   A.J. (Jos) deRuijter
SINT MICHIELSGESTEL – Wat moeten we er van denken? Het seizoen van RKDVC 6 tot dusverre. 6 duels, 2 gewonnen, 2 gelijk en 2 verloren. Doelsaldo van 0. Je zou zeggen: een stabiele middenmotor. De werkelijkheid ligt wat anders. Het seizoen verloopt zeer wisselvallig. Goede wedstrijden worden afgewisseld met slechte. We zijn met 10 man in staat om een 2e klasser verdienstelijk op 1-1 te houden, maar ook om met 4-1 achter te komen bij een laagvlieger uit de 3e klasse. Op bezoek bij Sint Michielsgestel bleken de heren weer eens uit het goede vaatje te tappen. Het biertje smaakte vervolgens heerlijk.

Op het hoofdveld van fusieclub SCG’18 traden we aan tegen het 2e elftal. Dat ons een pittig potje te wachten stond werd enkele weken geleden al duidelijk. Toen versloegen dezelfde 11 Gestel-spelers het 2e van DVC in een oefenduel. Tevens voert SCG de ranglijst aan. Toch begon RKDVC ontspannen en vol goede moed aan de wedstrijd. Direct werd duidelijk dat het tempo hoog zou komen te liggen. DVC hield aanvankelijk prima tegen, maar moest toch een vroege tegentreffer slikken. In de 8e minuut schoot de nummer 7 van Gestel een vrije trap werkelijk fantastisch tegen de touwen. Ondanks de vroege achterstand bleef DVC de taken goed uitvoeren en werd het SCG lastig gemaakt. Hier en daar een klein kansje, maar verder kwamen de gastheren niet. Voor DVC was Martin Verschuren het dichtst bij een treffer. Vanuit een lastige hoek probeerde hij de bal over de doelman te chippen. De bal belandde helaas op het dak van het doel. Los van deze kans was het vooral hard werken en tegenhouden. Iets wat tot de rust prima lukte.
Na rust veranderde er aan het spelbeeld niet heel veel. Ook nu een gedisciplineerd spelend RKDVC. De thuisploeg ging iets geforceerder op zoek naar een nieuw doelpunt. Hierdoor ontstond voor DVC meer ruimte op de aanvallende helft en hier werd geweldig van geprofiteerd. Een onderschepping linksachter door Joey Heeffer leidde uiteindelijk via Michael, Rik, Martin tot balbezit voor de opstormende Dennis Damen. Zijn juweel van een voorzet werd bij de 2e paal goed binnengekopt door de mee gesprinte (!) Stefan Ritzerfeld: 1-1. De druk nam bij de thuisploeg hierdoor verder toe. De aanvallers en middenvelders liepen zich echter continu vast op de defensie van DVC, die vandaag wel weer als een huis stond. SCG mocht zich gelukkig prijzen met de gouden linker van de nmr 7. Net zoals in de 1e helft schoot hij ook nu, in de 75e minuut, een vrije trap perfect in de kruising: 2-1.
Voor DVC zat er niets anders op dan van voor af aan te beginnen en met Luuk Buijs werd een extra pinchhitter in het veld gebracht. In de fase die volgde ging het spel vaker op en neer. In de 82e minuut kreeg DVC een strafschop toegekend na hands in het Gestelse strafschopgebied. Thijs Fokker scoorde en bracht de stand hiermee op 2-2. Hierdoor was DVC nog 10 minuten verwijdert van een uitstekend resultaat. SCG kreeg nog één grote kans op de zege, maar Tim Willemse raakte de inzet voldoende waardoor de bal voorlangs vloog. Met man en macht werd er verdedigt, en voorin mochten de 3 voorwaartsen het uitzoeken. In de 88e minuut was er al een Drunense waarschuwing, maar een 3 vs 2 overtal werd niet goed uitgespeeld. Uiteindelijk viel de winnende treffer alsnog. In de 92e minuut glipte Thijs Fokker langs zijn directe tegenstander en schoot de 3 punten de fonkelnieuwe (dank sponsoren!) voetbaltas in. Een fantastische prestatie, op basis van werklust en wilskracht is het ook nog eens een verdiende zege. Uiteraard werd de uitslag ook nog even met ’t twidde gedeeld.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven