Orion JO19-1
17-11-2018
3 - 2

Scheidsrechter:   B.F.P. (Bernard) Schenk
Op de dag na de geweldige wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Frankrijk en op de dag van de landelijke sinterklaasintocht werd Orion ontvangen bij RKDVC, als tegenstander van de JO19-1. We meldde ons wat eerder bij de club want er werd een teamfoto van ons gemaakt door Sluipschutter, namens het gehele team: bedankt! Toen de bal eenmaal rolde hadden we moeite om ons eigen voetbal te spelen omdat Orion meteen druk zettte. Hier en daar werden er wat foutjes gemaakt waardoor we er niet lekker in leken te komen. Na 10 minuten creëerden we onze eerste kans. Sam P gaf de bal voor uit een corner en Thijs tikt de bal naast. We leken ons onder de grootste druk van Orion uit gespeeld te hebben. Na een klein kwartier gaf Sam P de bal aan Tugsad middels een lange bal. Via-via tikte hij de bal langs de doelman, die niet helemaal ongeschonden uit de strijd kwam: 1-0. Er werd goed gevoetbald. We domineerde en controleerde de wedstrijd op dit moment. Verdedigend staat het als een huis. Het enige puntje van kritiek is dat we regelmatig te nonchalant in balbezit zijn waardoor er onnodig balverlies word geleden. Na een klein half uur werd de score verdubbeld door Sam P vanaf de penaltystip omdat Bas werd gevloerd door de uitkomende keeper, na een lange bal van Tomas. Sam P deed het niet zoals Memphis Depay gisteren met een Panenka, maar stuurde de keeper de verkeerde kant op: 2-0. Orion kwam niet aan aanvallen toe en kon zich enkel bezighouden met tegenhouden. Kort voor rust kregen we een vrije trap. Dit leek te ver om ineens op doel te schieten maar met Sam P achter de bal weet je het nooit. Hij besloot de bal voor de goal te 'gooien' en Thijs kon die voorzet verwerken tot doelpunt: 3-0. Dit was dan ook meteen de ruststand. We hadden totale grip op de wedstrijd, Orion had (op een ongevaarlijk schotje van 25 meter na) geen kans gecreëerd. Er leek geen vuiltje aan de lucht. De taak voor de 2e helft was dan ook om de score uit te bouwen en de 0 te houden. We begonnen prima aan de 2e helft en leken op dezelfde voet door te gaan als de eerste 45 minuten. We scoorden de kansen op de 4-0 niet en zo deelden we geen genadeklap uit. Het eerste gevaar van de ploeg uit Nijmegen met dezelfde naam als een sterrenbeeld, kwam uit een vrije trap die voor gegeven werd en gelukkig voor ons door niemand aangeraakt werd waardoor Jordy het spel mocht hervatten met een doeltrap. Vanaf dat moment komt er een kink in de kabel. Het liep allemaal niet zo lekker meer. De organisatie was weg en we verloren teel duels. De 3-1 viel dan ook kort hierna, in de 58ste minuut. Op een soortgelijke manier als de kans hiervoor maar nu werd de bal wél binnengewerkt. Zij geloofden weer in een resultaat en gingen vol voor de aansluitingstreffer. Dit zorgde er natuurlijk voor dat wij er zo nu en dan nog uit konden komen. In dit geval wist Yuri de bal te onderscheppen. Hij zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan en wipte de bal er overheen. Helaas raakte hij de lat. Buiten dit moment om is het vooral tegen houden. Dit lukt met het nodige kunst en vliegwerk best aardig maar van het voetbal uit de eerste helft was geen sprake meer. Tugsad kreeg de kans om het te beslissen toen hij 1 op 1 werd gezet door Sam P maar hij schoof de bal naast. Vanaf dit moment kwamen we niet meer in kansrijke positie. We waren niet meer in hiertoe niet meer in staat. In de 79ste minuut kreeg Orion een vrije trap op de rand van de 16. Deze werd over geschoten maar de 3-2 hing in de lucht. Deze viel 5 minuten later dan ook. Er zouden nog 6 lange, zware minuten volgen. Enkele seconden voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter ontstond er een ouderwetse scrimmage voor het doel en kon de bal ternauwernood worden weggewerkt. Het laatste fluitsignaal klonk en alles van RKDVC kon opgelucht ademhalen. Een goede eerste, een slechte 2e helft, zo kan de wedstrijd wel omschreven worden. Maar de 3 punten zijn binnen! Volgende week moeten we er weer staan, uit bij Venray, succes!