RKDVC JO15-1 – WSC JO15-1 - 7 - 2 17-11-2018

7 - 1

Scheidsrechter:   L. (Lodewijk) Versteeg
RKDVC JO15-1 – WSC JO15-1 7 – 2

Inleiding:
Onderstaande wedstrijd verslag is niet altijd een objectief en accurate weergave van de werkelijkheid. Het verslag wordt door de ogen van een voetbalvader gemaakt, sommige zaken kunnen anders worden beleefd door emoties.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit verslag en klachten worden niet beantwoord.
Voor spelfouten verwijs ik jullie naar WORD, doe copy paste en haal ze eruit.
Het kan zijn dat verslagen in de vroege ochtend op de app verschijnen en ik probeer rekening met de tijd te houden om het niet voor 08.00u rond te sturen.

De wedstrijd van vorige week was niet een van de beste maar veel tijd om hierbij stil te staan tijd is er niet, vandaag meteen weer de kans om dit recht te zetten. Vandaag was het de beurt om WSC over de knie te leggen, de nummer laatst op de ranglijst.
Maar zoals elke voetballer weet zijn dat vaak de lastigste wedstrijden. Zolang het 0 – 0 is dat niet in het voordeel van het sterkste team. We zijn dus gewaarschuwd.
DVC begon gematigd aan de wedstrijd, het was vrij onoverzichtelijk en zonder plan, dit had er ook mee te maken dat WSC niet de beste ploeg heeft en graag met lange ballen werkt. Langzamerhand kwam er steeds meer lijn in het spel van DVC en dit resulteerde in goede aanvallen.
En zo geschiedde dat DVC door 2 goede voortzettingen kon scoren (2x Tim op aangeven Ian) en het 2 – 0 stond. Kat in het bakkie zou je denken, maar helaas. Door een klein slippertje van onze zijde was het WSC dat 2 – 1 kon scoren en meteen weer dachten dat er iets te halen viel. Maar na 2x Tim was het nu de beurt aan Ian om 2x te scoren, 1x vanuit een vrijetrap van Jord met het hoofd en 1x na zelf goed doorzetten, voortrekken en via een been van de tegenstander werd het 4 – 1. Rust.
Na rust zagen we wederom onze 2 vleugelspitsen zichzelf binnen een paar minuten op een kans zetten en zowel Ian (5 – 1) als Tim (6 – 1) scoorden en zo was de wedstrijd gelopen. Er waren nog volop kansen voor DVC maar het was eerst WSC dat uit een directe vrijetrap 6 - 2 scoorde en in de laatste minuut kreeg DVC nog een penalty. Het was Jay die er als de kippen bij was om de bal op te eisen. De 1ste penalty die hij schoot werd tegen gehouden door de keeper. Maar omdat de scheids nog niet had gefloten mocht hij worden over genomen, weer was het Jay die de bal opeiste en deze keer wel raak schoot 7 – 2. Zo werd er ruim gewonnen van een erg matige tegenstander. En was het een lekkere opsteker voor de volgende wedstrijd. Uit naar ’t Zand. Nummer 1 tegen nummer 2.
Het collectief zit goed in elkaar aangevuld met individuele kwaliteiten, dan kun je ver komen.
Alle supporters weer bedankt voor jullie aanwezigheid, we hopen jullie volgende week allemaal weer te zien.

Uw verslaggever.

Spreuk van de week:
Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten voetballen. (JC)