Essche Boys 5
18-11-2018
3 - 1

Scheidsrechter:   L (Luc) Vermeegen
3-1, prima overwinning zou je denken? Echter had het ook 13-1 kunnen zijn vandaag. Mits we de kansen afmaken, hadden we zo met dubbele cijfers kunnen winnen vandaag. Al snel zette Dennis van Dijk RKDVC op 1-0 voorsprong. Daarna volgde een reeks van goede kansen, maar het vizier van de voorwaartsen stond niet op scherp. We konden van achteruit rustig opbouwen. Het middenveld over en dan stokte het voorin. Er werd te veel op een lijn gevoetbald, waardoor de aansluiting van het middenveld niet mogelijk was. Gelukkig kon Essche Boys niets inbrengen in het spel en al zeker geen mogelijkheden creëren. RKDVC telde zo’n 6 mogelijkheden in de 16 om tot scoren te komen. Essche Boys slechts 1. De bal werd door 3 DVC-ers gemist en Essche Boys schoot mooi binnen. 1-1. Nogal tegen de verhouding in, maar ja, dan moet je zelf maar scoren. Na rust kwam onze Messias in de vorm van Serge Dumoulin. Zijn tweede balcontact was direct een doelpunt. Tim “Bolletje Bolletje” Mulders legde de bal goed opzij, Serge schoot behoorlijk netjes binnen. 2-1. Binnen 3 minuten scoorde Serge weer. Dit keer door goed doorzetten bij een klutsbal. Half liggend op de grond schoot hij binnen. RKDVC ging wat ontspannender voetballen. Creëerde de nodige mogelijkheden, maar 0,0 resultaat. De wedstrijd eindigde daarom in 3-1.