SC ‘t Zand JO15-1 – RKDVC JO15-1 2 – 1

SC \'t Zand JO15-1
RKDVC JO15-1
24-11-2018
2 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
SC ‘t Zand JO15-1 – RKDVC JO15-1 2 – 1

Inleiding:
Onderstaande wedstrijd verslag is niet altijd een objectief en accurate weergave van de werkelijkheid. Het verslag wordt door de ogen van een voetbalvader gemaakt, sommige zaken kunnen anders worden beleefd door emoties.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit verslag en klachten worden niet beantwoord.
Voor spelfouten verwijs ik jullie naar WORD, doe copy paste en haal ze eruit.
Het kan zijn dat verslagen op de vroege zondagochtend op de app verschijnen maar ik probeer rekening met de tijd te houden om het niet voor 08.00u rond te sturen.

Na wat weken van wisselend goed en slecht voetbal was het vandaag de beurt aan de nummer 1 en 2 van de ranglijst. Een wedstrijd als dit heeft toch altijd iets extra’s. DVC ging na de gedegen overwinning van vorige week naar ‘t Zand wat vorige week had verloren.
Tijdens de warming-up bleek al snel dat beide ploegen graag deze pot wilde winnen en met name voor ‘t Zand leek de druk om een goed resultaat te behalen groot. Dit zijn de wedstrijden waar het m gaat en waar je veel van kan leren. Dit is voetbal op top niveau, geen tijd om rustig aan te doen, geen tijd om een balletje te laten lopen. Volle bak gaan en dat 70min lang.
En met deze tactiek en instelling ging DVC ook het veld op: in de hoogste versnelling.
Ook ‘t Zand besefte zich dit en zo keken we naar een wedstrijd op het scherpst van de snede, in de begin fase zagen we een tegenstander die graag snel wilde scoren en wij waren nog aan het zoeken, zij waren net iets fysieker in de duels en zo gebeurde het dat we binnen 15min tegen een 2 – 0 achterstand aan keken door 2 kleine foutje. We stonden goed te spelen en we deden goed mee, maar zij waren meer aan dit soort wedstrijden gewend.
Maar DVC is DVC en we lieten de kopjes niet naar beneden hangen, we gingen strijden en vechten en we gingen de duels nog feller in en we bleven maar pushen richting de goal. Uiteindelijk gaf dit ook zijn resultaat, want na goed combinatiespel was het via een mooie aanval over rechts dat Tim buitenom kon komen, de bal halfhoog strak de 16m in speelde en de meegelopen Ian de bal snoeihard binnen tikte, BAM!!!!! 2 – 1 op slag van rust. Wat een mooie opsteker voor de 2de helft.
En wat voor een helft zou dit gaan worden, prachtig voetbal waarin DVC 35min lang heer en meester was op het veld. ‘t Zand kwam er niet meer aan te pas en het was DVC dat naast hard werken ook goed aan het spelen was en steeds meer druk op de tegenstander legde. De gelijkmaker zat in de lucht!. Keer op keer bleef DVC de aanval zoeken en een paar keer waren er momenten dat de bal tot aan de streep kwam maar niet erover. DVC pushte er alles uit en ‘t Zand wist het niet meer en zat er doorheen. Gingen regelmatig op de grond liggen van vermoeidheid en pikte nog een paar gele kaarten mee. DVC bleef geconcentreerd beuken op de goal maar die bal ging er helaas niet in en zo bleef het 2 – 1 voor ‘t Zand en had DVC niets…….., helaas want het zou verdient zijn geweest. Dit was misschien wel de beste 2de helft die we dit seizoen gespeeld hebben. Eens te meer blijkt wel dat wij eigenlijk van begin af aan in de hoogste versnelling moeten beginnen, als we dat elke week doen en we kunne het opbrengen dan gaan we ook wedstrijden als deze winnen want dan hoeven we van niemand te verliezen. Mannen: KLASSE gespeeld vandaag, ook al was het resultaat niet wat we wilden, het was een genot om hiernaar te kijken.
Alle supporters (elke uit wedstrijd steeds meer) wederom bedankt voor jullie aanwezigheid en tot volgende week. Thuis tegen Emplina en daarna nog uit naar MOC op 8 dec.
Vergeet de kerst bijeenkomst niet op zat 8 dec na de wedstrijd bij MOC, voor een gezellig hapje en drankje inde kantine van DVC. We hopen jullie allemaal de komende weken te zien langs de lijn.

Uw verslaggever.

Spreuk van de week:
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven, haal eruit wat erin zit.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven