RKDVC 6
25-11-2018
3 - 3

Scheidsrechter:   M. (Mari) van derKammen
ALEM – Op zondagochtend vertrokken de mannen van ‘t 6e naar het land tussen Maas en Waal, om competitiewedstrijd 9 af te werken. Voor vrijwel iedereen de eerste ontmoeting met de oranjehemden uit het dorp dat afgelopen zomer nog (negatief) het landelijke nieuws wist te halen. DVC kon prima zaken doen vandaag. Bij een nieuwe overwinning werd de 3e plaats vast in handen genomen. Zoals vaker dit seizoen lukte het ook bij deze laagvlieger helaas niet; 3-3.
In de eerste helft stond er een onsamenhangend geheel op het veld. De bereidheid om elkaar te helpen, beweging zonder bal en overtuiging in de passing ontbraken. Hierdoor kwam DVC voor rust eigenlijk nooit in haar spel. Alem zag haar kans schoon, en nam brutaal de leiding. Even leek het er op alsof DVC deze wake-up call nodig had. In een fase waarin DVC vaker aan de bal was op de aanvallende speelhelft, viel dan ook de gelijkmaker. Luuk Buijs kopte een vrije trap van Robin de Laat tegen de touwen. Helaas bleek deze opleving van korte duur.. kennelijk was DVC in de snooze modus gedoken. Nog geen 5 minuten na de gelijkmaker was het weer tijd om wakker te schrikken. Vrije doortocht voor een Alem middenvelder, die de doelman omspeelde en de 2-1 scoorde. Het werd in deze fase rap erger voor DVC. Ook de 3-1 kwam er nog overheen vanuit een strafschop.
Toch zal niemand halverwege gedacht hebben dat we kansloos waren voor een resultaat. Op bezoek bij TEC hadden we laten zien dat we snel en veel kunnen scoren na een achterstand. Zo moest het vandaag ook. Vanaf de 60e minuut werd de verdediging van Alem vastgezet. Met aanvallend spel werd de druk op de Alem goal opgevoerd. In de 75e minuut viel de belangrijke aansluitingstreffer; een fraaie kopgoal van Remco van der Linden. In de 80e minuut was DVC zeer dicht bij de gelijkmaker. De kopbal van dichtbij door Luuk ging net over het doel. Uiteindelijk kroonde Luuk zich wel tot de gelukkigste man van het veld, door in de 85e minuut snel te reageren en de bal in slowmotion hobbelend over de doellijn te spelen. Veel tijd voor het ‘er op en er over’ plan kreeg DVC helaas niet meer. Hierdoor eindigde deze zeer matige pot voetbal in een 3-3 gelijkspel.