DVC vrouwen vechten zich naar de 2e plaats.

SCG\'18 VR1
25-11-2018
2 - 1

Scheidsrechter:   B (Bert) Fitters
Zondagochtend werd de wedstrijd tegen SCG’18 op de Drunense velden gespeeld. Een spannende wedstrijd tegen een team dat op dat moment 2e stond.
De toon van de wedstrijd werd meteen gezet toen SCG in de eerste 5 minuten al een grote kans kreeg. Gelukkig kwam deze op de paal. De strijdlust bij DVC werd groter en zo was de volgende kans voor Isa, die de bal helaas voor langs schoot. Ook Sanne heeft de smaak te pakken, schiet een aantal ballen maar ook deze mochten er nog niet in. De strijdlust blijft en ook Youri probeert de 1-0 op haar naam te zetten maar ook deze gaat voor langs. SCG probeert de wedstrijd weer over te nemen en zo krijgen ze een grote kans met een corner. Gelukkig staat Marja bij de goal en weet zij de bal uit het doel te houden. Maar ook Fabienne maakt een fraaie actie. In een één op één situatie met een tegenstander weet zij de bal te stoppen en een achterstand te voorkomen. Nu is het de beurt aan Marja, die vanuit een verdedigingspositie naar voor komt en probeert te scoren. Een goede lange bal die helaas over vliegt. Ook Mandy kan worden toegevoegd aan het lijstje van potentiele 1-0 makers, maar je raadt het al, ook deze ging helaas over. Die bal moest en zou er een keer in gaan, en die eer was aan Nicole. Met een hoge lange bal buiten de 16 vloog de bal in de linker bovenhoek. Met deze goal in de 42e minuut gingen de DVC vrouwen met een voorsprong de rust in.
Helaas was deze vreugde niet van hele lange duur. Zo werd in de 8e minuut van de tweede helft de 1-1 gescoord. Maar de vrouwen hielden hun hoofd omhoog en bleven strijden. Een overwinning was zeker verdiend en daar vochten ze met zijn allen voor. Daar kwam gelukkig de beslissende goal. Een mooie kopbal van Sanne die zowat over de tegenstander heen sprong. Deze mooie goal zorgde voor de 2-1 eindstand, hoewel ook Isa nog een goede kans had.