natte dag zorgt voor kansen regen

RKDVC 6
Baardwijk 4
02-12-2018
6 - 2

Scheidsrechter:   P.H. (Peter) Hagelaars… (+1)
Op een zeer natte zondag ochtend stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma tegen de buren van Baardwijk 4. Dit zou tevens de laatste wedstrijd in de heenronde zijn. Mocht deze wedstrijd winnend afgesloten worden konden we terug kijken op een geslaagde eerste seizoenshelft voor het in de 3e klasse debuterende DVC 6.
rnVoordat iedereen van het publiek een droog plekje heeft kunnen vinden was de eerste opgelegde kans al een feit. Het aftrappende baardwijk verloor gelijk de bal waarop Thijs direct vrij voor de keeper gespeeld werd. Maar helaas was deze eerste kans nog niet gelijk raak. Niet kort hierna had Tim de bal in zijn hand. Met een lange bal die keurig verlengd werd door Rik werd Thijs wederom vrij voor de keeper gezet. Deze keer wist hij het keurig af te maken en stond in de 5e minuut al de 1-0 op het fictieve scorebord. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Dhr Koole en vd Velden. Maar niets is minder waar. Een kluts bal viel pardoes in de goal van DVC waarop het toch weer 1-1 stond. Werd het weer zon wedstrijd tegen een laagvlieger in de competitie. Gelukkig werd er in de 28e minuut door Thijs een bekeken vrije trap genomen waarop Marco de bal keurig en rustig binnen kon tikken. Voor het spelbeeld zou het mooi en verdiend zijn als voor rust de marge nog naar 2 gebracht zou worden. Lang leek dit er niet op maar in de 44e minuut waren de rollen omgedraaid. Een keurige steekbal van Marco belande bij Thijs wie zijn score op 2 kon zetten en de ruststand bepaalde op 3-1.
rnHet was wel duidelijk dat dit een overwinning moest worden en dat baardwijk achterin te kloppen was. Op het middenveld moest er fel gevoetbald blijven worden om de handige middenvelders uit baardwijk het moeilijk te blijven maken.
rnDit was niet tegen dodenmars oren gezegd. Dit maal was het Norbert die een steekpass verzorgde op Thijs die zij hattrick wist te completeren. 4-1 50e minuut. Waar zou dit naar uitlopen. Helaas voor DVC gingen er wat kleine pijntjes opspelen en had DVC niet zon brede bank als het begin van het seizoen waardoor enkele manke spelers door moesten.
rnuiteindelijk had Baardwijk een foutje van Tim nodig om de 4-2 te maken in de 75e minuut. Zou het dan toch nog spannend worden? Nou eigenlijk niet dus. DVC wist in eerste instantie niet uit te lopen maar in de 88e minuut was het supersub Luuk die een strakke voorzet heel netjes bij de 2e paal wist binnen te slidingen. Uiteindelijk zou Thijs, Thijs niet zijn en zich nog opmaken voor zijn slotakkoord. Met een dikke enkel na een grove charge van de Baardwijk keeper waarna nog een lichtelijk opstootje volgde wist Thijs in de 90e minuut nog een keer het net te bollen door een voorzet van Stefan te promoveren naar een doelpunt en de eindstand van 6-2 op het fictieve scorebord te zetten.
rnHiermee is DVC de eerste seizoenshelft in stijl afgesloten met een overduidelijke overwinning.
rnNu kunnen de beentjes even omhoog om na de winterstop met hopelijk weer een fitte selectie de degens te kruisen met de nog ongeslagen nummer 1 OJC Rosmalen waarin in de eerste wedstrijd een 2-1 nederlaag werd geleden.
rn
rnSpelers en staf bedanken de supporters en sponsoren voor deze mooie eerste seizoenshelft en hopen jullie na de mooie feestdagen terug te zien op de sportvelden in Drunen en omgeving.
rn
rnFijne feestdagen trouwe lezers!
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven