RKDVC JO19-1
08-12-2018
5 - 2

Scheidsrechter:   M.J.S. (Marvin) Custers
De altijd lastige uitwedstrijd tegen Nuenen stond op het programma. De keren dat RKDVC (welk team dan ook) hier heen ging, ging het maar sporadisch met 3 punten terug naar Drunen. We begonnen de wedstrijd zwak, afwachtend. We moesten natuurlijk ook rekening houden met de wind. Toch kwamen we na een kleine 10 minuten op voorsprong nadat Yuri een heerlijke voorzet van Tugsad binnen kon werken. Even leek het of de bal over zou gaan maar dat bleek gezichtsbedrog: 0-1. Slechts 2 minuten later leken we even het spoor bijster want na zwak optreden op het middenveld en achterin werd de 1-1 gemaakt. De conclusie van de eerste 15 - 20 minuten is dat we maar wat lijken te doen. Toch komen we wederom op voorsprong. Ditmaal was het Tijmen die een voorzet uit het boekje afleverde aan Tugsad, die de bal nog aannam schoorde: 1-2. Lang konden we echter niet genieten van de voorsprong. Wederom ontbrak er enige scherpte bij het verdedigen en zo kon de aanvaller van de groen-witten de bal in de goal leggen. Hij schoot hem wel deftig binnen trouwens. Na 28 minuten stond het al 2-2. Na 34 minuten kwamen we voor het eerst in deze wedstrijd op achterstand: 3-2. Het spel werd er niet echt heel veel beter op en de 4-2 was in de maak, in de 37ste minuut. De rust was nog maar net voorbij toen het 5-2 werd. Er gebeurde weinig noemenswaardigs meer in de 2e helft. Nuenen leek weinig moeite meer te doen om verder uit te lopen, en zo verloren we met 5-2. Nuenen bleek (wederom) een maatje te groot voor RKDVC. We danken de scheidsrechter voor het prima leiden van de wedstrijd. Helaas moeten we concluderen dat we er ook wel erg weinig weerstand boden. De winterstop komt als geroepen. Wij, de JO19-1, wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2019 toe!