RKDVC JO12-3
08-12-2018
1 - 5

Scheidsrechter:   J. (Jeroen) Luteyn
Door puntverlies van koploper Den Dungen vorige week, kwam de bovenste plaats op de standenlijst weer heel nadrukkelijk in het zicht van de jo12-3.
rnEchter moest dan afgerekend worden met de jongens onder 12 uit Rosmalen. Deze doelpuntenmachine van OJC (90 doelpunten in 10 wedstrijden) die vorige week nog met 2-7 de vloer had aangeveegd met de koploper Den Dungen moest dan wel worden verslagen. Bovendien had OJC ook nog belangen en moesten ook winnen om nog kans te behouden op de titel.
rnGevoelsmatig midden in de nacht moest er worden opgestaan om 07.40 uur aanwezig te zijn op de verzamelplaats bij het Run.
rnDe enorme wind en regen gecombineerd met het tijdstip waarop de maan nog voor het meeste licht zorgde, maakte de najaars-taferelen compleet.
rnOm 08.45 uur werd er afgetrapt in Rosmalen. Gekozen werd om de eerste helft met wind mee te spelen om te trachten een voorsprong met rust te verkrijgen. Dit pakte goed uit.
rnDoor vroeg druk te zetten werden de behendige voorhoedespelers van OJC amper bereikt. De felle maar sportieve inzet van DVC werd beloond. Over links en rechts werden vloeiende combinaties opgezet. Leroy, Joris en Salman werden met enige regelmaat in scoringspositie gebracht. Op het middenveld heersten Bryan, Noël en Jasper. Achterin kwam er geen muisje doorheen bij Rick A, Milan, Thomas en Cas. De keren dat OJC het nog van afstand probeerden, stond Rick B nog onder de lat als extra slot op de deur.
rnHet was vanaf minuut 1 duidelijk dat er vandaag voor de Rosmalense jeugd niets te halen viel. De onverstoorbare vechtlust van DVC resulteerde in een 0-3 ruststand. Ook na de rust werd goed gecombineerd en de bal laag gehouden zodat het nadeel van de tegenwind werd beperkt. Een kwartier voor het einde zaten de drie punten al in de pocket door deze voorsprong met nog 2 doelpunten te verruimen 0-5. Hierna werden de teugels iets gevierd en werd OJC zelfs nog een eretreffer gegund. Eindstand 1-5.
rnTerechte overwinning jongens!.
rnNog 1 keer vol gas en dan mogen we de kampioens(ch/j)aal in de lucht houden. Dat zou een terechte bekroning zijn van de enorme inzet die er in het eerste half jaar is geleverd.
rnWel moet er dan volgende week nog gewonnen worden van Nivo Sparta ! Deze geduchte tegenstander uit Zaltbommel heeft ook al meer dan de helft van de gespeelde wedstrijden in winst omgezet, dus een eenvoudige klus zal dat niet gaan worden.