09-02-2019
2 - 3

Scheidsrechter:   D. (Dennis) van Gils

Inleiding:
Onderstaande wedstrijd verslag is niet altijd een objectief en accurate weergave van de werkelijkheid. Het verslag wordt door de ogen van een voetbalvader gemaakt, sommige zaken kunnen anders worden beleefd door emoties.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit verslag en klachten worden niet beantwoord.
Voor spelfouten verwijs ik jullie naar WORD, doe copy paste en haal ze eruit.
Het kan zijn dat verslagen in de vroege ochtend op de app verschijnen en ik probeer rekening met de tijd te houden om het niet voor 08.00u rond te sturen.

Daar zijn we dan weer!!!!! het gaat weer beginnen na een periode van precies 2 maanden mogen we weer aantreden voor een competitiewedstrijd. De 1ste wedstrijd van de terugwedstrijden. En dat was vandaag Sarto, die hebben we in de 1ste wedstrijd met 4 – 2 verslagen. Zo teruglezend was dat een leuke wedstrijd die we terecht gewonnen hebben maar waar we Sarto 2x de gelegenheid gaven om terug in de wedstrijd te komen. Hopelijk is dat vandaag anders.
We beginnen vandaag enigszins met een gehavend team, Thymen geblesseerd, Tim ziekjes. Maar gelukkig hadden we Goof en later Tygo die met ons mee speelden. Bedankt jongens.
En zo begonnen we met de warming-up, die matigjes op mij overkwam. De intensiteit was weliswaar een tikkeltje te laag maar de concentratie was hoog. Blijft toch spannend zo’n 1ste wedstrijd na een rust periode. Je traint wel maar hoe staat het met je wedstrijd ritme.
Gelukkig kwamen we daar snel achter.
De wedstrijd stond onder leiding van een scheidsrechter die zelf nog in JO17 speelde en bij Sarto was de grensrechter weer goed op dreef, onsportief zoals altijd.
DVC begon goed aan de wedstrijd, zette druk naar voren en liet Sarto niet goed in hun spel komen. Kwamen ze er wel doorheen dan waren daar altijd nog onze middenvelders en achterhoede die zeer sterk stonden te voetballen. Na een minuut of 7 krijgt DVC een vrijetrap vanaf 30mtr, schuin voor de goal. Jord schiet hem meet een boog richting het doel, iedereen laat de bal zijn weg volgen, stuitert, en verdwijnt achter de lijn. BAM!!!!! 0 – 1. meteen werd er vanaf de zijlijn gescandeerd “koprol, koprol ”maar Jord gaf aan dat iemand de bal had getoucheerd en dus geen koprol. Zeer dubieus Jord!!. DVC bleef voetballen en zo was het 3 min. later weer een aanval van DVC, diepe bal op Ian, die op de keeper af gaat met een verdediger in zijn nek. Met wat geluk en kunde schiet hij hem langs de keeper, de bal gaat tergend langzaam richting de goal en de lijn. Een speler van Sarto maakt een sliding en schiet de bal weg. Was hij wel/niet over de achterlijn???, iedereen houdt de adem in, de scheids fluit, en…… doelpunt. BAM!!!!!!! 0- 2. DVC op rozen.
DVC bleef doorgaan en creëerde nog vele kansen en mogelijkheden maar wist niet meer af te ronden en zo bleef het tot de rust 0 – 2. Gevaarlijke stand want het had gewoon al 0 – 5 moeten zijn.
De2de helft gaf in het begin hetzelfde beeld, DVC creëerde weer kansen, Sarto schoof langzamerhand iets meer naar voren. Maar gelukkig daar kwam hij dan, Ian pikt de bal op +/- 25mtr van de goal, zet aan en omspeelt 3 tegenstanders en schiet met recht!!! de 0 – 3 binnen. Kaboem!
Zijn we nu dan veilig??, nee. Sarto bleef aanvallen en vanuit een corner kwam de 1 – 3. Balen.
DVC bleef hard werken en de middenvelders en achterhoede vochten voor alles wat ze hadden, maar 1 ongelukkig momentje kort voor het einde betekende nog de 2 – 3. Oei!!, ff nog volhouden en uit kijken. Nu was het alle hens aan dek DVC maakte het zichzelf nog moeilijk en werd wat nerveus maar we zijn mentaal sterk genoeg en zo bleef het bij 2 – 3 en hebben we verdient gewonnen. Compliment aan alle jongens want zo’n 1ste wedstrijd na de winterstop is toch altijd even afwachten wat het gaat worden. Klasse gedaan, Tygo en Goof bedankt voor het meedoen. Goed gespeeld. Alle ouders weer bedankt en tot volgende week dan spelen we thuis tegen Dongen.

Uw verslaggever. Spreuk van de week: DVC kwam, zag en overwon
(voor de lezers: zelfde spreuk als in de 1ste wedstrijd tegen Sarto, maar weer toepasselijk)