RKDVC JO13-1
09-02-2019
4 - 1

Scheidsrechter:   O.T.P (Owen) Struijk
De hervatting van de competitie begon voor de JO13-1 met een cruciaal treffen tegen Emplina. De nummer 10 uit onze competitie met een marge van 5 punten ten opzichte van ons puntenaantal. Winst zou betekenen dat we weer mee zouden doen aan de strijd om een plaats die ons aan het eind van de competitie vrijwaart van rechtstreekse degradatie. Met deze wetenschap en de harde wind in de rug werd op het hoofdveld van Emplina begonnen aan de wedstrijd. Mede door de harde wind was het veldoverwicht voor DVC. Al in de 6e minuut resulteerde dit in de openingstreffer die dankzij een bekeken assist van Bram op naam van Bera kwam. DVC bleef druk houden op het doel van Emplina maar ging ongelofelijk slordig om met de kansen die zich aandienden. De fraaiste mogelijkheden om uit te lopen naar een veilige marge van pakweg 4 doelpunten liet DVC onbenut. Wetende dat Emplina de 2e helft het windvoordeel mocht gaan benutten, stemde dit de T.S. niet echt vrolijk.
De eerste minuten na de rust bevestigden al de bange vermoedens op de bank. DVC werkte weliswaar hard, maar voetbalde zonder het koppie erbij. In plaats van combinaties over de grond, gingen alle ballen door de lucht. Door de harde wind kwamen deze net zo hard weer terug. DVC slaagde er daardoor zelden in zich onder de druk uit te voetballen en hielp Emplina in het zadel door te grossieren in domme overtredingen en het weggeven van corners alsof ze in de uitverkoop waren, 9 in totaal de tweede helft. De gelijkmaker van Emplina kwam dan ook uit een vrije trap die door de wind in de verre hoek werd geblazen. DVC kwam sporadisch op de helft van Emplina maar verzuimde helaas de paar goede kansen die dit met zich meebracht te benutten. De nekslag voor DVC kwam voort uit een penalty voor Emplina die onberispelijk werd benut. In de slotfase zorgden 2 corners er nog voor dat de score opliep tot 4 - 1. Anders dan de uitslag doet vermoeden, heeft DVC hier een unieke kans laten liggen om aansluiting te vinden bij de concurrentie in de onderste regionen van de competitie. Volgende week tegen FC den Bosch thuis zal uit een ander vaatje getapt moeten worden.