Kater wordt weggespoeld door overwinning in Sint Michielsgestel

SCG'18 1
10-02-2019
0 - 1

Scheidsrechter:   A.J.M. (Antoon) Fitters
Op een winderige en natte zondagmiddag moesten in de uitwedstrijd in Sint Michielsgestel, de kater van vorige week wegpoetsen. RKDVC nam vanaf het begin het initiatief. Er werd stevig op de bal gejaagd. Dat resulteerde in de 7e minuut in een eerste kans. Een voorzet vanaf de achterlijn door Rick van Woerkom werd door Osman Bostanci net naast geschoten. Het jagen zorgde voor onrust bij SCG en dat leverde aan hun zijde een gele kaart op voor Mike van Lijssel na een overtreding op Rik Lijbers. Gelukkig kon Rik verder. In de 26e minuut toch nog even een spannend moment. Steven ten Cate redde echter op de doellijn. Kort daarna een tweede gele kaart voor Koen Hoek van SCG die Osman Bostanci vasthield. In de 27e minuut volgde de vrije trap en deze werd op een voetlengte gemist door Rick van Woerkom. Het spel ging heen en weer, maar RKDVC was de bovenliggende partij. Er was echter nog niet gescoord. In de 37e minuut waren we er weer kort bij. Damian van Bijnen kopte jammer genoeg op de lat. Met een 0-0 stand gingen we de rust in.
Na de rust drong SCG even aan. Rick van Woerkom trok even aan de noodrem, hetgeen hem geel opleverde in de 49e minuut. Hierna had RKDVC overwegend het spel in handen. Een mooi schot van Roy Lamers zorgde eindelijk voor de bevrijdende treffer in de 62e minuut. Kort daarna ging SCG wisselen. Koen Hoek werd vervangen door Daan Voets. SCG ging aandringen, want voor hen waren na enkele verliespartijen de punten natuurlijk ook belangrijk. Onze verdediging nam geen risico en plaatste de bal over de zijlijn als het nodig was, In de 74e minuut kreeg Rick van Woerkom nog een kans hij plaatste de bal jammer genoeg naast. SCG wisselde nogmaals. Jordi van Lijssel verliet het veld voor Joep Thijssen. De boodschap was helder, er moest meer druk op het doel van RKDVC komen. Ook RKDVC wisselde. Rick van Woerkom, moegestreden, maakte plaats voor Ray Kivits. Dezelfde Ray miste in de 88e minuut een grote kans. De bal werd keurig door Lars Kievits teruggelegd, maar het schot van Ray werd van richting veranderd en ging naast. Jammer, anders was het voor de Drunense supporter wat rustiger geweest. In de 89e minuut verliet Roy Lamers het veld voor Jelle Frikkee. Het bleef spannend. In de 92e minuut rood voor een Guus Schuurmans van SCG. Hij had verbaal wat richting scheidsrechter geuit en dat werd niet getolereerd. Kort daarna floot de scheidsrechter af. Drie punten in de pocket.

Jongens en staf proficiat. Er is revanche genomen voor de zeperd van vorige week en dat op een goede manier. Er is geknokt voor de punten en dat leidde tot een goed resultaat. Belangrijk in deze klasse waar de ploegen toch al zo kort bij elkaar staan. Deze lijn lekker doortrekken, dat moet lukken.
Opstelling:           Daan Dekkers, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Joep fitters, Roy Lamers (Jelle Frikkee 89ste), Osman Bostanci, Giel Brandts, Lars Kievits, Rick van Woerkom (Ray Kivits 80ste), Rik Lijbers, Steven ten Cate
Scoreverloop:      0 - 1 Roy Lamers (62ste min.)