AJAX (RKDVC)
Go Ahead Eagles (Baardwijk)
16-02-2019
10:15

Ajax kreeg Go ahead op bezoek een team dat onderaan staat maar zeker niet slecht speelt .Ajax was gewaarschuwd dat het gevaar van onderschatting op de loer lag. Ajax dat zonder Rick aantrad had . begon met Tim en Siem in de spits Cas en Finn op het middenveld ,Jesper en Tygo in de verdediging en als betrouwbare sluitpost Roel in de goal.Ajax speelde beresterk met Tim als verassende spits het was dan ook Tim die een bal op de Go Ahead doelman schoot die de bal in eerst instantie keerde maar Siem was er als de kippen bij en na negen minuten was het 1-0 een minuut later was het Cas die na een mooie aanval de bal in de goal schoot 2-0 .Ajax leek los Tim zorgde voortdurend voor gevaar en strooide met passes het was dan ook Siem die enkele minuten later de 3-0 binnenschoot Toch moest Ajax op blijven letten Roel moest enkele keren knap redding brengen en Tygo en Jesper met Finn verdedigde sterk . Go Ahead kwam knap terug tot 3-1 maar het was Tim die pal voor rust de 4-1 binnen schoot. Na een 4-1 ruststand en een peptalk ,was het Finn die na een verre uitrap van Roel de 5-1 binnenschoot ,goed gezien Roel. De Ajax verdediging zou nog een keer verrast worden na een prachtig schot van de Go ahead spits 5-2 , verder liet Ajax het niet komen want het was met nog 10 minuten te gaan Finn die zijn hatrick voltooide 7-2 ,Aja kwam echter nog op 8-2 door Tim die zijn harde werken met zijn 2e goal beloond zag na goed doorgaan. Ajax kan trots zijn op zichzelf en plaatste zich met deze overwinning op een voorlopig mooie derde plaats , klasse gespeeld Ajax .Volgende week gaan we naar Baardwijk om de strijd aan te binden tegen Eindhoven wat ook weer een goed team is maar zo spelend kan er een mooi resultaat inzitten , (MAN VAN DE WEDSTRIJD WAS TIM KLERKS,KLASSE TIM ) julli tevreden trotse en optimistische leider (ster) s Isa ,Anton en Jan