BMC 1
17-02-2019
2 - 3

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen BMC op het programma. Zowel BMC als RKDVC stonden voor aanvang van dit duel onderaan de grote middenmoot. Bij winst kon zomaar drie vier plaatsen gestegen worden. Een nederlaag zou betekenen dat de onderste regionen rap zouden naderen. Vanaf de aftrap hadden de gasten dit het best begrepen. Direct werd veel druk op de Drunense verdediging gezet. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden voor de Berlicumers. In de 17de minuut kreeg Gijs van de Voort (BMC) pardoes een open kans. Nadat de bal in de verdediging pardoes werd gemist kon hij zuiver de bal in het Drunense doel plaatsen, 0-1. Het duurde vrij lang voordat RKDVC meer druk naar voren kon gaan zetten. Sporadisch werden kleine doelmogelijkheden gecreƫerd. Dit duurde tot op slag van rust. In een aanval kon Damian van Bijnen de bal; keurig bij Lars Kievits krijgen. De spits liet de geboden buitenkans niet liggen en schoot hard en zuiver in het doel van de gasten, 1-1. Met deze gelijke stand gingen de ploegn rusten.
Na rust volgde een sterk op en neer gaand spel van beide ploegen. Hoewel er weinig doelgevaar voor beide doelen was te noteren was het spel zeer behoorlijk. In de 53ste minuut was het dan toch plotseling raak. Opnieuw kwamen de Berlicumers op voorsprong. Vanaf links kon Joost Mathijsen plotseling uithalen en verschalkte doelman Jordan Levi, 1-2. Hierna ging RKDVC met meer druk naar voren spelen. Hoewel er daardoor meer druk op de verdediging van de gasten kwam, konden zij enkele malen gevaarlijk opkomen uit de counters. In de 78ste minuut leverde zelfs nog een treffer op. Op een lange dieptepass kon Sjors van Zoggel zomaar voor de 1-3 zorgen. Ook na deze treffer gaf RKDVC zich niet gewonnen. In de 82ste minuut kreeg Tugsad Kali de bal aangespeeld. Met een technisch hoogstandje wist hij de voorzet te promoveren in een doelpunt, 2-3. Ook hierna vonden er diverse hachelijke momenten voor het doel van BMC plaats. Zodanig zelfs dat tot tweemaal toe de bal op de doellijn moest worden gekeerd. Een treffer zat er niet meer in. Een pijnlijke en onnodige nederlaag was een feit.

Opstelling:         Jordan Levi, Joep Fitters, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Roy Lamers, Osman Bostanci, Giel Brandts, Lars Kievits, Rick van Woerkom (Jelle Frikkee 75ste), Rik Lijbers, Steven ten Cate (Tugsad Kali 64ste).
Scoreverloop:     0 - 1 Gijs van de Voort 17de min.
                             1 - 1 Lars Kievits 44ste min.
                             1 - 2 Joost Mathijssen 53ste min.
                             1 - 3 Sjors van Zoggel 78ste min.
                             2 - 3 Tugsad Kali 82ste min.
Toeschouwers:    200