Sterk DVC brengt koploper OJC eerste nederlaag toe

RKDVC 6
OJC ROSMALEN 4
10-02-2019
3 - 1

Scheidsrechter:   L (Luc) Vermeegen
DRUNEN – Na een bijzonder korte opwarmfase voor de tweede seizoenshelft, met hooguit één training in de afgelopen 3 weken, trad DVC aan tegen de sterkste ploeg uit de competitie: OJC Rosmalen. Vooraf leek dat zeker geen ideale combinatie, maar niets bleek minder waar.
Soms kan DVC super goed georganiseerd voor de dag komen. Vanaf de allereerste minuut stond het goed. Uiteraard lag het initiatief bij OJC. Aanvallen werden vroeg in de kiem gesmoord door goed geconcentreerd te verdedigen, vanuit posities te blijven spelen en elkaar te helpen daar waar nodig. Toen RKDVC dan eindelijk een keer in de OJC 16 verscheen, was het direct raak. Thijs Fokker schoot een bal hard voorlangs, maar de helemaal uitgeslapen Rik Blokland had energie voor 10 en gleed de bal bij de 2e paal binnen. Hierna was DVC via Thijs Fokker, op zijn beurt alles behalve uitgeslapen, nog enkele keren dreigend. De OJC defensie had zijn handen vol aan ‘m.
Extra zuur was de wijze waarop OJC halverwege de 1e helft dan toch aan zijn doelpunt kwam. Vanwege de straffe wind die over het veld stond bleef de bal na een corner ongelukkig in de doelmond hangen. Tim kon de bal in eerste instantie nog een soort van weg krijgen, maar de bal kwam direct voor het doel en werd ingetikt: 1-1.
Mooi om te zien was het dat DVC deze tik prima verwerkte, en verder ging op de ingeslagen weg. Met dus ook steeds een beetje meer dreiging naar voren. Het was Thijs die vanaf de rechterkant een actie kon maken. Na de achterlijn gehaald te hebben werd de bal perfect teruggelegd op Dennis Damen die de 2-1 scoorde. In de slotseconde van de eerste helft schoot Marco Pulles nog rakelings naast. Hierna mochten we even uitrusten.
Vanaf de aftrap van de 2e helft bleek dat OJC hard aan een strijdplan had gewerkt; 3-4-3 moest het gaan doen voor de koploper. Het DVC systeem bleek hier tegen bestand. Ondanks pak en beet 80% balbezit kwam OJC er maar niet doorheen. Eén keer had DVC de mazzel van het engeltje op de (onderkant) lat na een heel fraai schot. DVC had via Thijs Fokker (kopbal, over) een mogelijkheid op een doelpunt. Verder kwam DVC lange tijd niet. In de blessuretijd was de wind ook de doelman van OJC te machtig. Hij zag hoe een hoekschop van Thijs Fokker via zijn handschoenen in het doel verdween: 3-1.
Prachtig resultaat, hard gewerkt als collectief en zodoende 3 hele fijne punten om bij te schrijven aan het seizoenstotaal. We zijn weer begonnen!
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven