RKDVC 6
17-02-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   D.C.L. (Daryl) Broeren
DEN DUNGEN – Dankzij de sensationele zege van vorige week op koploper OJC heeft RKDVC 6 de derde plek in de competitie stevig in handen. Op bezoek bij Den Dungen kon de ploeg laten zien dat het daar met recht staat. Op het vrij nieuwe sportcomplex van Den Dungen (de ervaren DVC 6ers hadden voor het eerst een navigatie nodig) speelde DVC echter geen al te beste wedstrijd.
Het begin was ronduit belabberd. Binnen het kwartier was het al 2-0 voor Den Dungen, dat scherper voor de dag kwam en al na 2 minuten zeer kansrijk was. Norbert wist op de doellijn een doelpunt toen nog te voorkomen. Op een fraai schot later hadden hij en doelman Tim geen antwoord. Vanuit een vrije trap werd het niet veel later ook 2-0. Na deze tegengoal kwam DVC beetje bij beetje wat meer in de wedstrijd, al moest Tim nog 1-op-1 redding brengen om de 3-0 te voorkomen. In de laatste 10 minuten van de eerste helft was DVC kansrijk via Thijs Fokker, Rik Blokland en Luuk Buijs. De aansluitingstreffer bleef desondanks uit.
Na rust liet Den Dungen de bal aan RKDVC. Dat wist echter bar weinig meer te creëren. Ookal omdat er vandaag geen wissels beschikbaar waren om de ploeg van nieuwe energie te voorzien. Uiteindelijk wist het 11-tal er toch nog een 2-1 uit te persen. Hierdoor werden de slotminuten toch nog hectisch. Verder dan een kopbal over van Luuk Buijs kwam DVC echter niet. Hierdoor leed de ploeg de derde competitienederlaag. De voorsprong op de nieuwe nummer 4 Den Dungen bedraagt nog 5 punten.