RKDVC knokt zich naar een gelijkspel bij koploper.

FC Engelen 1
RKDVC 1
24-02-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   J. (Jaouad) Majiti
Op een prachtige zonovergoten winterdag speelde RKDVC tegen de koploper in de 3e klasse C FC Engelen. Thuis werd nipt verloren met 2-3. De laatste weken was FC Engelen echter niet in goede doen; vorig week werd nog verloren van SVSSS.

Na de aftrap ontstond meteen een leuk duel. Beide teams begonnen fel. RKDVC speelde kort op de bal en liet FC Engelen weinig ruimte. Engelen probeerde met combinatie voetbal druk te zetten op RKDVC. In het eerste kwartier had Engelen een licht veld overwicht. Hoewel RKDVC ook voor het doel van Engelen verscheen was het toch weer vrij vlot dat RKDVC tegen een achterstand aan keek. In de 10e minuut kon Engelen de score openen. De bal kwam in het strafschopgebied van RKDVC. Onze verdedigers kregen de bal niet goed weg waardoor Engelen de bal relatief makkelijk achter Jordan Levi kon krijgen. RKDVC liet zich niet uit het veld slaan door de snelle achterstand. Langzamerhand kon RKDVC een licht veld overwicht creëren. We kwamen nadrukkelijker in de buurt van de goal van Engelen. Echt gevaarlijke momenten konden we in de eerste 20-25 minuten niet creëren. In de 23e minuut kon Steven ten Cate de bal, na een aanval van Engelen, nog net weghalen en de 2-0 voorkomen. Kort daarna kon Osman Bostanci vanuit een aanval Rick van Woerkom aanspelen. De bal was te moeilijk voor de Rick om de gelijkmaker te maken. Kort daarna konden we in de 26e minuut een aanval van Engelen onderscheppen en Osman in stelling brengen. Buitenspel verhinderde de afronding. In de 33e minuut kon Osman uit een counter richting de keeper gaan. De bal ging helaas net naast. Het was in de 40e minuut dat Osman van rechts Jelle Frikkee kon aanspelen. Deze rondde de aanval netjes af met een inzet bij de eerste paal en het stond 1-1. De scheidsrechter gaf een paar minuten daarna Osman nog een gele kaart voor wat te veel duwen. Dit was een zware straf in vergelijking met diverse andere overtredingen waar geen geel werd gegeven. De ruststand bleef 1-1.
In de 2e helft werd er zonder aanpassingen in bemensing gestart. De start van de 2e helft was degelijk. Er werden geen kansen weggegeven, maar ook geen echte kansen gecreëerd. Jelle liep nog tegen een geel kaart aan door een verdediger onderuit te halen. In de 20e minuut kon Osman op de linkerkant van het veld goed doorgaan. Het gaf de bal netjes voor aan Roy Lamers die met een hard schot de doelman kon verschalken en daarmee stond het 1-2. De voorsprong konden we helaas niet lang vasthouden. In de 26e minuut van de 2e helft kreeg RKDVC een penalty ongelukkig tegen vanwege hands van Rik Lijbers in het strafschopgebied. Rik kreeg hiervoor ook nog een gele kaart. Jordan kon de penalty in de instantie stoppen door naar de goede hoek te gaan. De bal stuitte echter omhoog waardoor de speler van Engelen uiteindelijk de bal toch nog inkoppen en het stond 2-2. Engelen bleef vervolgens de druk op RKDVC houden. Giel Brandts kreeg rond de 30e minuut ook nog een gele prent van de scheidsrechter. RKDVC bleef hard en gedreven werken maar kon niet verhinderen dat Engelen het initiatief had. We konden er niet goed meer uit komen. Enkele foute passes in de achterhoede gaven voor menig toeschouwer wat bezorgde gedachten. Het zou toch niet zo zijn dat Engelen, net als thuis, nog de winnende goal maakt. Met af en toe ballen naar voren kon RKDVC soms heel kort de druk even verlagen. In de blessuretijd kreeg Engelen nog een grote kans, maar de aanvaller was niet nauwkeurig genoeg (gelukkig). De bal ging voorlangs. De stand bleef uiteindelijk 2-2. Het bleef zeker voor de toeschouwers spannend tot het laatste fluitsignaal. Overall gezien is de 2-2 een goede uitslag met veel inzet tot het laatste moment. RKDVC blijft hiermee 11e in de ranglijst met 18 punten. Maar de verschillen blijven klein. Nu op naar de volgende wedstrijd tegen VCB op 10 maart.
In de 75ste minuut maakte Simon van der Werff zijn debuut in het eertse team. Op dat moment mocht hij invallen voor Osman BostanciOpstelling:         Jordan Levi, Bas Verhoeven, Rik Lijbers, Steven ten Cate, Joep Fitters, Damian van Bijnen (aanvoerder), Roy Lamers, Giel Brandts, Rick van Woerkom (Sander van Engelen, 68e minuut), Osman Botanci (Simon van der Werff- 75e minuut) en Jelle Frikkee (Ray Kivits – 80e minuut).
Scoreverloop:     1 - 0 Sam de Schepper – 10e minuut
                              1 - 1 Jelle Frikkee - 40e minuut
                              1 - 2 Roy Lamers – 65e minuut
                              2 - 2 Twan Passon (penalty) – 71e minuut
Toeschouwers:    ca 100-125
 
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven