De bus stond weer prima geparkeerd

RKDVC 6
SCG'18 2
10-03-2019
1 - 0

Scheidsrechter:   M.A.J. (Mari) van der Heijden
DRUNEN – Afgelopen weekend speelde DVC 6 een wedstrijd waar naar werd uitgekeken. Topploegen in deze competitie liggen ons wel, dus zou er tegen SCG opnieuw een resultaat geboekt kunnen worden? De eerdere uitwedstrijd leverde misschien wel de mooiste overwinning (2-3) van dit seizoen op. Doordat DVC thuis ook van koploper OJC won kwam SCG ongetwijfeld met knikkende knietjes richting het sportpark van RKDVC.
Het strijdplan zit er inmiddels goed ingesleten. DVC stond er direct ondanks dat het ‘ook maar gewoon een 6e elftal’ is. Gestel leek zich er van doordrongen dat het een lastige pot zou gaan worden, en dit bleek zeker ook zo te zijn. De defensie stond als een huis en er was voor SCG geen doorkomen aan. DVC beperkte zich tot spaarzame uitvallen en was hiermee veel gevaarlijker. In de 20e minuut werd Thijs Fokker in stelling gebracht voor een schot. De rebound lag voor het inschieten voor Dennis Damen, echter prikte hij de bal over het doel heen. Het bleek een serieuze waarschuwing te zijn, want 5 minuten later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Thijs Fokker strafte een fout in de opbouw feilloos af: 1-0. Tot zover liep het tactische plan uitstekend. In de eerste helft kwam SCG tot één goede kans. Joey Heeffer gooide zich voor de bal na een vrije schietkans in de 16, mede door deze reddende actie kon hij een Vedett bijschrijven.
In de 2e helft had SCG de wind in haar voordeel. Veel deed de ploeg er echter niet mee. Wél kon de ploeg in de eerste 15 minuten flinke druk uitoefenen op de defensie van DVC. Maar die hield stand. En zo kwam ‘de 0’ ineens in zicht. Nog geen enkele keer dit seizoen wist DVC 6 het doel een heel duel lang schoon te houden. Zou het dan vandaag gaan gebeuren? De 0 was uiteindelijk noodzakelijk om tot een overwinning te komen. De kansen voor DVC waren na rust namelijk niet ruim. Invaller Stijn Brokx had een goede mogelijkheid om met zijn eerste balcontact de marge te verdubbelen, maar de bal viel net te lastig om doeltreffend te zijn. Doordat een scherpe voorzet in de slotminuut aan alles en iedereen voorbij ging, werd ‘de 0’ een feit. Zo won DVC ook thuis van SCG en kan het uitstekende cijfers overleggen in de 4 ontmoetingen met de 2 topteams uit deze competitie. 3x winst, 1x verlies. Helaas voor ons dit seizoen geen duels meer tegen hoger geklasseerde ploegen.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven