Berghem Sport JO13-1
16-03-2019
10 - 0

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Op deze winderige en druilerige zaterdag in maart stond voor de JO13-1 de belangrijke thuiswedstrijd tegen mede degradatiekandidaat Berghem Sport op het programma. De uitwedstrijd was onnodig met 1-0 verloren dus er was bij voorbaat geen sprake van een kansloze missie.
Als gevolg van blessures en ziekte was de personele bezetting al niet dik, maar na 4 minuten moest Bram met hoofdpijn het veld verlaten. Gelukkig was Tobias van de JO12-2 meteen startklaar om in te vallen. 56 minuten later had Tobias ook in zijn 2e wedstrijd bij de JO13-1 een sterke indruk achtergelaten. DVC begon de wedstrijd wat rommelig maar wat vriendelijke suggesties vanuit het coachvak (en zeker niet daarbuiten, want dan had je een probleem met de man in het zwart) zorgden snel voor wat meer scherpte. Een scherpte die meteen zijn vruchten afwierp. Een corner van Nick werd in de 14e minuut door een speler van Berghem tot doelpunt gepromoveerd. Ondanks de straffe wind tegen bleef DVC de tegenstander onder druk zetten. Een fraaie actie van Bera zorgde in de 24e minuut voor een verdubbeling van de voorsprong. Op slag van rust was het Ben die zonder hakje maar met assist van Batu voor de comfortabele 3-0 voorsprong zorgde.
In het begin van de 2e helft probeerde Berghem de bakens wel te verzetten, maar het centrale verdedigingsduo Lars en Nick hadden de boel goed georganiseerd. Als slot op de deur was door dan ook nog eens keeper Rick die een foutloze wedstrijd speelde. De genadeklap voor Berghem volgde in de 43e minuut. Een strafschop van Lars maakte aan alle Berghemse illusies een einde. De weerstand was gebroken en DVC kon uitlopen naar een ongekend hoge score. De teller stopte uiteindelijk bij de 10 en het clean sheet bleef intact. De doelpunten kwamen nog op naam van Bera, die daardoor een hattrick op zijn naam mocht schrijven, Magu die een sterke wedstrijd met 2 doelpunten bekroonde, Vince die als beweeglijke spits een sterke wedstrijd speelde en 2 keer het net wist te vinden en Batu die uit een corner met het hoofd iedereen kansloos liet.
Na het eindsignaal van de strikt, maar goed fluitende scheidsrechter deden de boys zich tegoed aan de door Patrick beloofde sportmaaltijd. De rode lantaarn zijn we nu kwijt. Zo spelend moeten we ook tegen andere tegenstanders punten kunnen pakken. Te beginnen volgende week op bezoek bij koploper Unitas.