Taxandria 1
17-03-2019
1 - 4

Scheidsrechter:   L.J. (Leo) Uitterhoeve
In de zespunten wedstrijd heeft RKDVC zich niet van haar beste kant laten zien. Zowel RKDVC als Taxandria staan onder in het klassement. De verliezer van deze pot zou op de twaalfde plaats terecht komen, een plaats die verplicht tot nacompetitie voor klassenbehoud . De toeschouwers verwachten dan ook een strijd op het scherpst van de snede. Echter geheel iets anders werd hen gepresenteerd. Met name RKDVc gaf in deze wedstrijd niet thuis. Desondanks was de eerste doelmogelijkheid voor RKDVC. In de 12de minuut zag Damian van Bijnen zijn inzet juist voorlangs gaan. Vijf minuten later kreeg Taxandria een vrije trap te nemen. Vanaf rechts kon de bal in het strafschopgebied brengen. Hier was Nicky Wolfs de meest attente en schoof de bal keurig achter doelman Daan dekkers, 0-1. Hierna kon Taxandria nog drietal kansen bij elkaar te spelen. Hierbij stuitten zij tot tweemaal op doelman Daan Dekkers. Eenmaal, op slag van rust, schoot spits Ruben Martin juist naast het doel van RKDVC.
Ook na rust verbeterde het spel van RKDVC niet echt veel. Toch was het nog in de 52ste minuut dicht bij de gelijkmaker. Na een foute terugspeelbal kon Osman Bostanci geheel vrij voor het doel uithalen. Zijn inzet zou via de paal uit het doel gaan. In de 57stte minuut kwam Ruben Martin pardoes vrij voor het Drunense doel. Dit na een enorme verdedigende fout. Hij liet deze buiten kans niet onbenut. Slechts twee minuten later kon hij de score zelfs verhogen naar 0-3. Ook nu profiteerde hij optimaal van een totaal verkeerd gespeelde bal door de Drunense doelman. In de 74ste minuut kon RKDVC eindelijk iets terug doen. Nadat Guus Berens de bal keurig in de diepte kreeg aangespeeld verschalkte hij de doelman van de gasten met een schuiver, 1-3. Hierna probeerde RKDVC meer druk op het doel van de tegenpartij te zetten. Maar opnieuw werd alle hoop de grond ingeboord. Door opnieuw een verdedigende fout kon Jur Haans zijn ploeg op 1-4 zetten. Op slag van het eindsignaal leek RKDVC toch nog iets aan de score te doen. Echter opnieuw zag Osman zijn schot op de paal belanden.

Door de nederlaag is RKDVC gezakt naar de twaalfde plaats. Vanaf nu moet de ploeg zich op gaan maken voor een strijd om degradatie af te wenden. Hiervoor zal veel inzet noodzakelijk zijn. Aanstaande zondag staat een uitwedstrijd op het programma tegen het sterke SVSSS. De ploeg is gewaarschuwd.

Opstelling:          Daan Dekkers, Joep Fitters (Ray Kivits 80ste), Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Roy Lamers (Jelle Frikkee 45ste), Osman Bostanci, Giel Brandts, Guus Berens, Rick van Woerkom (Sander van Engelen 45ste), Rik Lijbers en Steven ten Cate.
Scoreverloop:      0 - 1 Nicky Wolfs 17de min.
                              0 - 2 Ruben Martin 57ste min.
                              0 - 3 Ruben Martin 59ste min.
                              1 - 3 Guus Berens 74ste min
                              1 - 4 Jur Haans 86ste min.