RKDVC 7
17-03-2019
0 - 4

Scheidsrechter:   J.A.M. (Sjef) Engelbart
De website van voetbal.nl en rkdvc.nl lagen er vanmorgen bijna uit. Het 7e checkte met een soort DDOS aanval of het was afgelast. Regen, hagel en harde wind. Om 9:00 waren gelukkig de koffie en de worstenbrood klaar in de kantine van RKDVC. Aangekomen bij Essche Boys lag het hoofdveld er prima bespeelbaar bij. Met 4 broodnodige versterkingen uit het 11e werd er afgetrapt. RKDVC had direct het overwicht en speelde het eerste kwartier met name op de helft van de tegenstander. RKDVC liep veelvuldig in de buitenspelval van de Essche verdediging. Na ruim 20 minuten kwam RKDVC verdiend op voorsprong. Na een afgeslagen corner pikte Kevin de bal op en legde panklaar op het hoofd van Nick Scheuntjens. 0-1. De laatste man van Essche Boys ging meer vooruit voetballen, waardoor RKDVC wat minder grip kreeg op de wedstrijd. Essche Boys kwam tweemaal tot een schot, maar die ballen moesten we een weiland verder ophalen. We konden in de eerste helft de score niet uitbouwen. Na rust moesten we ook weer ruim 20 minuten wachten tot het eerste doelpunt viel. Rik van Delft stuurde Matthijs van de Wiel de diepte in en hij rondde keurig af. 0-2. Walter Overkamp had weinig te doen op doel vandaag. Zeker de tweede helft toen Robert Voets diverse malen de bal een stuk beter raakte dan in de eerste helft. Slechts 1 kans kregen de heren uit Esch. Na 80 minuten werd het 0-3 voor RKDVC. Elroy Legierse wist met een bekeken steekpass Rick Berenschot de diepte in te sturen. Ook hij werkte netjes de bal tegen de touwen. Het mooiste doelpunt van vandaag kwam op naam van Tim “Bolletje Bolletje” Mulders. Vandaag omgedoopt naar Tim (Samba) “Balletje Balletje”. Een voorzet van Matthijs van de Wiel belandde bij Tim in zijn voeten. Met Braziliaanse bewegingen omspeelde hij 2 man en schoot strak in de verre hoek. 0-4.