RKDVC 6
17-03-2019
0 - 8

Scheidsrechter:   M (Mujdat) Gunuc
VUGHT – Een mooi affiche stond afgelopen weekend op het programma. Twee hoogvliegers uit de competitie (nummers 3 en 4) namen het tegen elkaar op in Vught. Daarbij komt dat Zwaluw VFC door 3 overwinningen op een rij bovenaan staat in de 2e periode. Daar was afgelopen zondag echter bar weinig van te zien.

Nadat er nog wat poep van het hobbelveld was verwijdert en het duel begon, werd direct eén van de allereerste ballen door de eigen defensie van Zwaluw VFC heen geslingerd. Thijs Fokker was er als de kippen bij en scoorde na 17 seconde de 0-1. Vliegensvlug werd het vervolgens ook 0-2 doordat Marco Pulles als eerste bij de bal was om een rebound binnen te werken. Hierdoor speelde Zwaluw vanaf minuut 3 al een verloren wedstrijd, wat het spel van de gastheren zeker niet tegen goede kwam. Een nieuwe fout in de defensie werd wederom afgestraft door Thijs Fokker die de bal uit een niet eens zo eenvoudige hoek met zijn rechterbeen prima scoorde, waarmee het halverwege de eerste helft 0-3 werd. Defensief had DVC het uitstekend op orde. Via een goede opbouw konden aanvallen worden opgezet. Eén van de aanvallen eindigde links voorin. Michael Leijte trok naar binnen en zijn scherpe voorzet viel bij de 2e paal binnen. Het werd voor rust ook nog 0-5, nadat Dennis Damen de bal goed klaarlegde waarna Michael wederom kon scoren.
De sfeer in de kleedkamer halverwege was opperbest. We waren enigszins verrast door het gemak waarmee we deze wedstrijd zouden winnen. Vaak kan een 2e helft in zo’n wedstrijd enorm tegenvallen, simpelweg omdat de pot al gespeeld is. Maar DVC liet duidelijk zien dat er ook in de 2e helft gewoon gas gegeven ging worden. Een verdediger van Zwaluw had hier wat moeite mee, en liet zich de bal ontfutselen door Michael Leijte. Eén-op-één met de doelman rondde hij doeltreffend af: 0-6. Na dit doelpunt ging Zwaluw wat nadrukkelijker op zoek naar een eretreffer. Tot een uitgespeelde kansen kwamen ze echter niet. DVC wel. Vaak zelfs. Grotere en minder grotere kansen werden door Jordi, Dennis en Maarten niet tot doelpunt gepromoveerd. Een tweetal aanvallen leidde nog wel tot een doelpunt. Dennis Damen omspeelde zijn directe tegenstander en schoot in de korte hoek binnen. Ook deed Zwaluw zelf nog een duid in het zakje, door een voorzet van Dennis bij de 1e paal achter de eigen doelman te werken. Zo liep de uitslag uiteindelijk toch nog wat op en stapte DVC van het veld met een 0-8 overwinning.
Uiteraard een prima dag voor het doelsaldo, maar ook ziet DVC de voorsprong op de nummer 4 verder vergroot worden. Zo mag momenteel worden geconcludeerd dat DVC 6 er momenteel prima voor staat met het oog op een plek in de nacompetitie aan het einde van het seizoen.