SV Venray JO19-1
23-03-2019
0 - 1

Scheidsrechter:   W.J.M. (Wessel) Timmers
Voorafgaand aan de wedstrijd, thuis tegen Venray, werd een minuut stilte gehouden. Dit vanwege de gebeurtenissen in Utrecht. We begonnen vrij onrustig aan de wedstrijd. Zowel met als zonder bal werden er vreemde keuzes gemaakt. Ondanks dat wisten we in 20 minuten 4 behoorlijke mogelijkheden te creëren. Onze verdediging stond als een huis, Venray wist niets te creëren. In de 30ste minuut kreeg Sam E de bal op het welbekende presenteerblaadje maar hij kopte maar half, en dus ging ook deze aanval verloren. Na de rust hetzelfde spelbeeld: RKDVC dat aanvalt en kansen creëert (soms met goed voetbal, soms ook niet), en Venray dat tegenhoud en niet voorbij de laatste linie komt. In de 55ste minuut gaf Tijmen een goede voorzet om Sam E, die goed positie koos. Hij wist echter net niet genoeg kracht achter de bal te zetten waardoor de bal over de achterlijn verdween. De 1-0 hing in de lucht. We waren immers al vaak dichtbij een goal. De voorsprong kwam er ook, in de 59ste minuut. Echter niet van ons maar van Venray. Een aanval van ons die werd weggewerkt door Venray. Een snelle counter, en de ongeschreven voetbalwet liet van zich horen: als je zelf niet scoort, ligt hij er aan de andere kant in. 1 schot, 1 goal, 0-1. Hierna bleef het spelbeeld gewoon hetzelfde maar nu namen we meer risico waardoor er meer ruimtes kwamen voor Venray. Thijs testte de keeper maar laatstgenoemde pakte de bal. Venray leek te profiteren (uit balverlies van ons op het middenveld) van de ruimtes die we af en toe boden maar helaas voor hen was het buitenspel volgens grens- en scheidsrechter. De tijd werd zo langzamerhand onze grootste vijand. Zo dacht ook Bas, maar ook hij kon de doelman niet passeren. We namen nog meer risico en zouden dus ook zomaar tegen een snelle tegenaanval op kunnen lopen. Dit gebeurde ook. Een stiftje over Julian heen leek de doodsteek voor ons. Gelukkig bracht de lat redding en leefden we nog. In de laatste minuten kreeg Thijs de bal twee maal op een perfecte positie om te scoren maar de bal wou er niet in. Zo verloren we. We vergaten te scoren. Volgende week is er geen competitievoetbal. Daarna uit naar Geldrop, succes!

Opstelling:
Julian, Tijmen, Tom, Tomas, Bram (Menno/87), Marouane (Lucas/82), Thijs, Rody, Yuri, Bas, Sam E (Sam V/64)

Jordy en Tugsad afwezig waren?
Julian meteen weg moest en dus niet douchte?
Marouane een bloedneus had?
Jip zijn ribben gekneusd heeft?
Tom een 'Ziyechje' deed?
Tomas zijn eigen dug-out onder vuur nam?
Lucas tijdens de wedstrijd ging plassen?
Tijmen stopt met voetballen als hij denkt dat de scheidsrechter fluit?
Bas een corner verdiende maar de keeper een doeltrap kreeg?
Sam E zijn eerste basisplaats van het seizoen had?
Sam P geschorst was?
Bram een degelijke wedstrijd speelde?
Thijs de keeper voorbij was maar zichzelf blesseerde?
Yuri de aanvoerder was?
Rody aan de assistent scheidsrechter vroeg of hij nog eens normaal ging vlaggen?
Pim bij elke kleine blessure het veld betreed?
Sam V en Menno ook het tij niet konden keren?