Onverwachte beëindiging van succesvolle reeks

RKDVC 6
Alem 2
24-03-2019
0 - 4

Scheidsrechter:   P. (Piet) Gabriëls
DRUNEN – Topwedstrijden tegen de topteams, belabberd tegen de onderste. Zou vandaag de dag van de ommekeer zijn? Op bezoek in Drunen kwam Alem 2, de nummer 10 van de competitie. Na een goede reeks zat het met het zelfvertrouwen van de gastheren wel goed. Het succes van DVC 6 kent ook een keerzijde. Trainer Jasper Koole is vanwege wat mutaties binnen het Drunense trainerskorps doorgeschoven naar RKDVC 2.
Zonder hem maar mét Stef Muskens als tijdelijke vervanger in de dug out, begon DVC aan de pot. Anders dan anders mocht DVC vandaag het spel maken. Op zich ook logisch wanneer je de ranglijst er bij pakt. Het spel speelde zich dan ook veelal af op de Alemse speelhelft. Tot enorm grote kansen wist DVC niet te komen. Een kopbal van Niels ten Cate uit een hoekschop ging net over. Een hoekschop aan de andere kant was wél raak, en zo stond het plots 0-1. Een gelijkmaker voor rust werd afgekeurd wegens buitenspel. Een uiterst kiele-kiele beslissing, daar Luuk Buijs de bal in de breedte leek te koppen waarna Niels (die buitenspel werd gegeven) scoorde.
Na rust drong DVC meer en meer aan op jacht naar de gelijkmaker. Het spel was volledig in Drunense handen toen doelman Tim, kennelijk diep geraakt door het bezoek van zijn directe naasten, de bal in voeten van de spits schoof: 0-2. De opdracht werd hierdoor nog wat moeilijker, maar het zorgde er tegelijkertijd ook voor dat iedereen er vanaf dat moment vol voor ging om de aansluitingstreffer te scoren. De ommekeer in de wedstrijd leek ook snel te komen. Dennis Damen ging langs de keeper en had de bal voor het intikken, ware het niet dat de doelman hem neerhaalde. De keeper kreeg geel. Ik wil even van de gelegenheid gebruik maken hier iets over te zeggen; Dit soort overtredingen worden vaker gemaakt, en vaker bestraft met geel voor de keeper. Scheidsrechters durven het kennelijk niet aan om hier een rode kaart voor te trekken, terwijl er een direct doelpunt wordt ontnomen. Als ‘goedmakertje’ werd de bal op de stip gelegd want de verder goed fluitende scheids wilde de bal in eerste instantie eigenlijk buiten de 16 leggen. De strafschop van Thijs Fokker werd gekeerd en ook de rebound ging er niet in. Toen Alem hierna een vrije trap briljant in de kruising schoot was het duel gespeeld. In de slotfase was het nog tweemaal Open Huis achterin bij DVC. Eén keer werd hier van geprofiteerd en zo eindigde het duel in een geflatteerde 0-4 overwinning voor Alem, dat het spelletje vandaag goed speelde en scherp was in het benutten van de kansen.
Blijft staan dat DVC bezig is met een bijzondere prestatie. De 4 duels tegen de nummers 1 en 2 leverde 9 hele punten op. Na 3 duels tegen de onderste 2 staat de teller op liefst 1 punt. Zegt u het maar.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven