Zwaluw VFC 1
31-03-2019
1 - 0

Scheidsrechter:   W. (Wil) Rombouts
Afgelopen zondag stond de wedstrijd uit tegen Zwaluw VFC op het programma. Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien. In de extra tijd zou toch anders worden beslist.
Vanaf de aftrap leken beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. In het eerste half uur had RKDVC nog een speloverwicht. Dit leidde tot enkele doelpogingen toch was er telkens geen sprake van grote doelkansen. Ook Zwaluw VFC kon hier niet echt veel gevaar tegenover stellen. Uiteindelijk zouden beide ploegen met een terechte 0-0 stand de rust bereiken. Ook de tweede helft probeerden beide ploegen het doel van de tegenstander te bereiken. Maar ook nu bleven de verdedigingen stevig overeind. In de 52ste minuut was RKDVC nog het dichts bij een treffer. Uit een snel opgezette aanval kreeg Tugsad Kali de eerste doelkan, maar stuitte op de doelman van de gastheren. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Guus Berens. Helaas miste het doel ternauwernood. Het duurde tot in de blessure tijd voordat echt groot doelgevaar ontstond. In de eerste minuut van de blessuretijd stuitte Tugsad bij een plotselinge kans op de Vughtse doelman. In de tweede minuut van de extra tijd was het invaller Delano Sarmo die van zo’n 25 meter zeer verrassend uithaalde. Zijn schot zou onhoudbaar achter doelman Daan Dekkers verdwijnen en bepaalde zo de eindstand op 1-0.
Door deze nederlaag is RKDVC nog meer in de problemen gekomen. Komende zondag moet opnieuw tegen Zwaluw VFC aangetreden worden. In de thuiswedstrijd is RKDVC wel verplicht om te winnen willen zij nog iets van dit seizoen maken.

Opstelling:                     Daan Dekkers, Bas verhoeven, Damian van Bijnen, Roy Lamers, Tugsad Kali, Guus Berens, Giel Brandts, Rick van Woerkom (Rik Lijbers 88ste), Steven ten Cate, Sander van Engelen, Jelle Frikkee (Ray Kivits 35ste)

Scoreverloop:               1 - 0            Delano Sarno 90 + 2

Toeschouwers:             75