ANDER VAATJE TAPT STUK BETER IN 2E HELFT

RKDVC 7
31-03-2019
2 - 4

Scheidsrechter:   P. (Pieter) van der Hoogt
Drie weken geleden stonden beide ploegen in Drunen tegenover elkaar. Toen was de 2e helft zeer teleurstellend. Met 2-1 ging RKDVC rusten, maar zag na 90 minuten 2-7 op het scorebord. Vandaag dus sportieve revanche op het programma. Om 10:00 werd er afgetrapt op een locatie waar ook een Japanse herberg met warmwaterbron scheen te zijn. Dat warme water kwam in ieder geval niet uit de douche na afloop. RKKSV speelde sterk het eerste kwartier. Met een soort van lopende band aan wisselspelers moest het spel vaak onderbroken worden. De coach van Kruisstraat hield er een bijzondere tactiek op na. Binnen 10 minuten had hij al 2 maal gewisseld. RKDVC kon niet heel gevaarlijk worden bij het doel van RKKSV. De gastheren hadden dit beter voor elkaar. De verdediging had moeite met de, voor ons, snelle spits. Enkele malen kwam hij gevaarlijk opstomen. Peter-Paul kon enkele malen redden, maar uiteindelijk moest RKDVC buigen. Na een half uur spelen stond het 1-0. RKDVC deelde speldenprikjes uit. Na balverlies voorin counterde RKKSV naar de 2-0. Dit was ook de ruststand. Ik weet niet wat er in de thee zat, maar binnen 5 minuten in het 2e bedrijf had RKDVC al 2 maal rakelings voorlangs geschoten. Dit beloofde wat. En inderdaad. Snel volgde de aansluitingstreffer. En dat was een ware beauty. Stijn Brokx zag blijkbaar niemand in kansrijke positie voor het doel, en schoot vanaf 40 meter de bal over de keeper in de verre hoek. RKDVC kreeg meer grip op de wedstrijd. Het middenveld lag open bij RKKSV, waardoor DVC makkelijk kon voetballen in die zone. Na een kwartier stond het al gelijk. Een ingooi van Niels werd slim doorgetikt op de vrijstaande Martij Verweij. Deze poeierde ‘m in de verre kruising. 2-2. RKKSV had twee doelrijpe kansen. Echter belandden deze beiden onderkant lat van het vangnet. RKDVC bleef maar doordrukken. Kevin Kiefmeijer zag zijn afstandsschot op de lat uiteenspatten. In de 63e minuut kreeg RKDVC een corner. De Scheut bracht de bal net de 5 meter in en daar stond Rick Berenschot slim opgesteld. Kopbal onderkant lat. Lekker, 2-3. RKDVC wilde inzakken, maar RKKSV liet veel ruimte toe op het middenveld. Achterin stond het bij RKDVC als een huis. Niets kwam er meer doorheen. De genadeslag kwam van Dennis van den Hout op aangeven van Dennis van Dijk. De keeper was wat ongelukkig in zijn poging de bal tegen te houden. Hij zag ‘m onder zich door stuiteren. 2-4. RKDVC speelde de wedstrijd uit en kreeg loon naar werken. Mooi sportieve revanche.