RKDVC 7
07-04-2019
1 - 2

Scheidsrechter:   P (Pierre) Koolen
Na 3 winstpartijen op rij, stond vandaag een nog “onbekende” voor ons op het programma: Wilhelmina 11. Op papier gelijkwaardig, dus er zou vandaag een leuke strijdige pot geleverd worden. De scheidsrechter van dienst floot 2 minuten voor 10:00 voor de wedstrijd. Nog voordat het 10:00 zou zijn keek RKDVC tegen een 1-0 achterstand aan. Het was nog even zoeken leek het bij DVC. Niet snel daarna creëerde DVC enkele goede kansen. Een daarvan werd om 10:04 al benut. Een prima actie van Rick op links. Hij bezorgde de bal aan de vrijstaande Bolletje Bolletje die hem keurig binnenschoof. 1-1. Dennis van den Hout en Rick Berenschot stuitten op de goed keepende keeper van Bossche afkomst. Maar het bood wel perspectief. RKDVC kon op komen zetten en ook nog een goede bal afleveren. Daar ontbrak het de laatste tijd nog wel eens aan. Tim Mulders zag zijn assist in rook opgaan nadat Rick Berenschot keurig voorlangs schoot. Wilhelmina leek in de eerste 10 minuten sterker, maar dat zwakte naar mate de wedstrijd af. Echter hun vrije trappen waren gevaarlijk. Peter-Paul tikte nog subliem een bal uit de kruising. Daar stonden de Bosschenaren wel even van te kijken. Na rust was de zon nog feller gaan schijnen. RKDVC creëerde nog meer kansen dan in de eerste helft. Slimme steekballen werden er geleverd. Echter de laatste duw tegen de bal belandde op de paal, op de keeper of gingen net naast. Het zou toch niet zo’n ochtend worden waarin we niet meer kunnen scoren en dat de tegenstander er met de winst vandoor ging? Gelukkig niet! Martijn Verweij wist randje 16 Tim Mulders aan te spelen en, naar eigen zeggen, deze nam ‘m vol op de wreef. Eindelijk, 1-2. Hoewel RKDVC nog voldoende kansen kreeg om de wedstrijd op slot te gooien, lukte het de Drunenaren niet om de score uit te bouwen. Peter Clarke deed ook nog zijn intrede in het veld vandaag. We zagen na de wedstrijd zelfs nog zweetdruppels op zijn voorhoofd. Ook bijzonder voor hem om een keer mee te maken. De 3 punten gingen verdienstelijk mee naar Drunen.