JO13-1 laat zich de kaas van het brood eten in Heesch

RKDVC JO13-1
06-04-2019
5 - 1

Scheidsrechter:   M.J.P.P. (Marco) Platenburg
Op een mooie lentemiddag mocht de JO13-1 op het hoofdveld van HVCH aantreden tegen de leeftijdgenoten uit Heesch. In de heenronde was nipt verloren van deze tegenstander dus er was zeker een kans aanwezig om hier punten te halen.
Vanaf het begin liet HVCH er echter geen twijfel over bestaan wie de baas was in Heesch. De jongens van HVCH voetbalden met het mes tussen de tanden en schuwden zo af en toe de botte bijl niet als dat nodig was. DVC was daar danig van onder de indruk. De 1-0 van HVCH viel in de 13e minuut nadat een corner niet goed werd weggewerkt. De gelijkmaker van DVC viel 5 minuten later en het leek erop dat DVC terug kon komen in de wedstrijd. Onder de indruk van het fysieke spel van de tegenstander had een aantal jongens helaas besloten een snipperdag te nemen. Voor het scorebord was bijgewerkt lag de bal alweer aan de andere kant in het netje en liep DVC weer achter de feiten aan. Het fysieke spel leverde HVCH niet alleen doelpunten, maar ook kaarten met meerdere kleuren op. Na een gele kaart werd een speler van HVCH ook nog getrakteerd op een terechte rode kaart na een forse charge op Magloire. Helaas wist DVC niet te profiteren van deze overtalsituatie. Nog voor de rust werd door een onnodige penalty HVCH in het zadel geholpen zodat ze met een comfortabele 3-1 voorsprong konden gaan rusten.
Na de rust probeerde een hard werkend DVC de bakens nog te verzetten. Dit leverde ook nog een aantal serieuze kansen, maar helaas geen doelpunten op. Door risico's en matig verdedigen in de achterhoede bij DVC wist HVCH zelfs nog uit te lopen naar een ruime 5 - 1 overwinning.