Doelpunten maken, ook dat is een belangrijk onderdeel...

RKDVC JO19-1
06-04-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   G.M.M.H. (Guido) Linke
Geldrop, de ploeg die het zo goed doet de laatste maanden was onze tegenstander. We begonnen slap. Af en toe leek het net tafelvoetbal, zo plichtmatig we speelden... In de 10de minuut werd het dan ook 1-0 voor Geldrop. Een lange bal van achteruit kwam bij een aanvaller terecht. Deze kon rustig aannemen, en schieten. Onhoudbaar, laag in de korte hoek. De wedstrijd leek een gelopen zaak. Toch wisten de mannen van RKDVC de wedstrijd in positieve zin te beïnvloeden. Er werd ineens gevoetbald. Dit leidde in de 21ste minuut tot de gelijkmaker. Thijs omspeelde de keeper en was niet zelfzuchtig maar gaf de bal af aan Sam E. Laatstgenoemde wist het net te vinden, 1-1. RKDVC lijkt nu helemaal opgebloeid. We durfden vooruit te voetballen en creëerden enkele kansen. De gevaarlijkste aanval was echter van de mindere partij op dat moment, Geldrop. Een aanvaller werd niet of nauwelijks aangepakt waardoor hij 3 man kon passeren. We zagen de bal gelukkig via de lat over de achterlijn verdwijnen. Na rust gaan we verder met waar we gebleven waren voor rust: voetballen en kansen/kansjes creëren. Helaas viel de goal aan de andere kant; een corner werd binnengeknikt. in de 64ste minuut 2-1. Tegen de verhouding in. Toch lieten de mannen van RKDVC de koppies niet hangen en gingen vol voor de gelijkmaker, en misschien zelfs wel voor meer. Vlak na de tegengoal leek de gelijkmaker al op het scorebord te staan maar Thijs kopt over, na een erg goede voorzet van Bas. We gaven wel wat meer ruimtes weg, Jordy voorkwam de 3-1 en dus de beslissing. Tijmen werd enkele minute later 1 op 1 gezet maar oog in oog met de doelman, schiet hij de bal naast. Op het eind van de wedstrijd had Thijs een goede actie in huis. Hij omspeelde de keeper en legde de bal af op Bas. Hij kwam echter een teenlengte tekort om de bal binnen te werken. Zo eindigde deze wedstrijd in een 2-1 nederlaag. Volgende week mogen we het vertoonde spel eens gaan belonen met 3 punten, uit bij Nuenen. Succes!