RKDVC 8
07-04-2019
1 - 4

Scheidsrechter:   S.G.W. (Bas) Brok
De voetbalclub met de beste velden uit Drunen, de plaatselijke FC zou op papier geen partij mogen zijn voor de mannen van RKDVC. Maar niet alles dat op papier staat is ook zo. Op papier hebben we ook best veel spelers. Toch was het nodig om bij andere teams te gaan neuzen. Roel Fitters, Jules van den Elshout en Mark van Heeswijk waren bereid om mee te doen, toen ze gevraagd werden. Jules bedacht zich en bleef stug in zijn bed liggen. De wedstrijd moest enkele minuten later beginnen omdat hun shirts nog nat waren omdat ze net pas uit de wasmachine waren gehaald en ze dus op nieuwe shirts moesten wachten. Na het beginsignaal was er voor de mensen langs de kant weinig te beleven. Na 25 minuten hadden we licht overwicht, zonder echte kansen te creëren. Totdat Kees, die noodgedwongen achterin speelde, de bal maar eens in de 16 slingerde. 8e-speler voor een dag Roel wist hier wel raad mee en liet het netje bollen. Vlak hierna hadden we op een 2-0 voorsprong kunnen komen, maar Glenn wist de bal op een of andere manier niet in het vrijwel leegstaande doel kreeg. 0-1 was ook de ruststand. Na een kleine 10 minuten in de 2e helft kregen zij een penalty omdat Kees een zuivere tackle op de bal maakte. 1-1. 5 minuten later gaf de scheids een goedmakertje. Er werd natuurlijk helemaal geen overtreding gemaakt op Michael. Toch benutte Blok de pingel en schoot ons wederom op voorsprong. Weer 5 minuten later, wilde Roel (van de Wiel) een voorzet geven. De bal vloog echter in de goal. 1-3. Op papier leek de wedstrijd beslist. In werkelijkheid ook. Michael zette de eindscore op het scorebord middels een 'Bergkampiaanse' goal. 1-4.