Cambuur op zoek naar geheimzinnige “man met hamer”!

Cambuur (RKDVC)
MVV (RKDVC)
06-04-2019
10:15

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de directe concurrent MVV op het programma. Met 9 topfitte spelers en met hulp van “stand-in” leider Maurice konden we met volle sterkte aan de aftrap verschijnen. Alhoewel topfit.......? Topscorer Quint zou zijn Guiness Book of Records vermelding niet waard zijn als hij niet voor de wedstrijd zijn traditionele bloedneus zou oplopen. Wat dat betreft niets nieuws aan de voorbereiding.

Cambuur begon gretig en scherp en de talentvolle verdediger Sam hield achterin orde op zaken. De keeperstrainingen van Bas beginnen ook steeds meer vruchten af te werpen en daardoor bleef
Cambuur tegenstander MVV prima de baas. Quinten en Jelte hielden als controleurs op het middenveld de boel onder controle. Er was zelfs nog wat twijfel over een bal die wel of niet over de doellijn van MVV ging dus een voorsprong was zelfs mogelijk geweest. Wederom gaf de VAR in Zeist niet thuis...

Ruststand 0-0, prima resultaat to zover!

Na rust voltrok zich een raadselachtig fenomeen wat bij Cambuur iedere wedstrijd voorkomt. De spreekwoordelijke “man met de hamer” liet weer van zich spreken. De redactie is met diverse personen op het Sportpark aan de Duinweg in gesprek gegaan, en enkele personen waren bereid om de redactie anoniem te woord te staan.

Medewerkster Truus van de kantine (niet haar echte naam): de man met de hamer? Ja die kennen wij wel! Niemand weet wie hij is of hoe hij eruit ziet maar hij is regelmatig in de kantine aanwezig. Soms zit iemand rustig een aantal speciaalbiertjes te nuttigen en zodra hij of zij opstaat kunnen ze ineens niet meer lopen en berichten ze dat de „man met de hamer“ langs is geweest. Hij is blijkbaar een frequente gast van onze prachtige kantine, die overigens binnenkort grondig gerenoveerd gaat worden.

Coördinator Henk van onderlinge competitie, zijn echte naam is Jan:
De man met de hamer? Pfffff.....wat zal ik zeggen? Zijn naam zingt iedere week over het sportpark. Met name bij de wedstrijden in de onderlinge competitie. Ik vermoed ook dat hij een supporter van Cambuur is, want daar laat hij iedere week in de 2e helft wel van zich horen! Naar verluid heeft hij ook altijd een lege pijp bij zich. We overwegen om volgende week te gaan fouilleren bij de entree van het sportpark om de man met de hamer eindelijk te kunnen ontmaskeren!

Terug maar de wedstrijd: hierdoor wist MVV 4x te scoren. Teun moest intussen wisselen omdat hij een bal letterlijk in het oog hield. Pim en Teun werden beiden met een snoeihard schot op doel zelfs nog gevaarlijk, maar keeper Mees van MVV wist deze pegels met katachtige reddingen te keren.

Uitblinker Pim wist nog wel de eretreffer te scoren onder aanmoediging van diverse familieleden. Met een snoeiharde pegel in de kruising liet hij de keeper van MVV kansloos, 4-1!

Ridwan en Quint wisten hun penalty te benutten waardoor Cambuur toch nog een puntje in de penalty competitie wist te behalen! De stijgende lijn blijft zichtbaar!

Tot volgende week!
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven