AZ (RKDVC)
Cambuur (RKDVC)
30-03-2019
10:15

Maar wel met een nieuwe teamfoto! Vandaag helemaal compleet met 9 spelers, dat beloofd een interessante wedstrijd te worden. De shirts lieten even op zich wachten maar deze keer waren de velden al wel uitgezet. Nadat Sofie een nieuwe teamfoto had geschoten konden we dan ook met 2 wissels aan de aftrap verschijnen. AZ leek geïntimideerd door deze brede selectie en de eerste 10 minuten gingen dan ook aardig gelijk op. Cambuur werd zelfs een paar keer gevaarlijk. Quint (die na zijn snuffelstage bij het 1e overigens al 4 wedstrijden „droog“ staat) schoot rakelings naast. Quinten was op een onbewaakt moment zo vriendelijk om een corner van de tegenstander zelf ze nemen en hier maakte AZ dankbaar gebruik van: 1-0. Cambuur was even de kluts kwijt maar mede dankzij een aantal puike reddingen van Bas bleef de schade voor rust beperkt: 4-0. Na rust probeerde Teun er nog een paar keer letterlijk de schouders onder te zetten, maar het mocht niet baten. Bas wist er nog wel een paar ballen uit te houden maar desondanks liep AZ uit naar dubbele cijfers: 12-0. Voor de oplettende supporters: Julian zorgde er ondertussen wel voor dat het kunstgras denkbeeldig gesproeid werd. Nieuwkomer Pim was nog dicht bij een eretreffer maar hij werd op 5 meter van het doel vakkundig pootje gehaakt door een tegenstander. De scheidsrechter (van AZ) was dit blijkbaar ontgaang en was onverbiddelijk, doorgaan! Ook bij de VAR in Zeist werd niet ingegrepen. Zo gaat dat nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen.

Ondanks de vele tegendoelpunten bleef Cambuur weer gaan en bleef de sfeer goed. De (doel)punten gaan vanzelf een keer komen!

Tot volgende week! Dan staat de wedstrijd tegen MVV op het programma. De vorige wedstrijd werd toen 4-4.