SV BLC 2
14-04-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   P.H. (Peter) Hagelaars
Onze matties en boyz van BLC kwamen vandaag op bezoek. Er lag nog 1 hockeyer in een plas maaginhoud, deze maatje kwam wat later, je weet. Ondanks dat het meerendeel net uit de kroeg was gekropen, oogden ze fris en gretig. Met speels gemak werd RKDVC af en toe omspeeld. Maar echt goed afdrukken lukte niet. Dat zagen we uit ook al. Daar werd een schot of 30 op doel afgevuurd waarbij er 29 over het vangnet heen gingen. Ook vandaag weer. Soms zelfs over het vangnet. RKDVC kreeg wat meer grip op de wedstrijd, maar moest toch redelijk snel een doelpunt incasseren. Een mooi opgezette aanval met snelle combinaties in de korte ruimte. Peter-Paul was net te laat om de bal voor de voeten van een BLC maat weg te grissen. RKDVC rook dat er wat kansen lagen vandaag. Met Joey Heeffer op het middenveld had RKDVC een prima stop. Halverwege de eerste helft stuurde Martijn Verweij de bal diep op Dennis van Dijk die de keeper van flinke afstand wist te passeren. Lekker maat: 1-1. Maatje nr 10 van BLC keepte uitstekend op het middenveld, waardoor een aanval van RKDVC niet door kon gaan. DVC probeerde de druk op te voeren tegen de tijdelijke 10 maatjes en creëerde zowaar nog wat kansen. Vlak voor tijd lukte het DVC niet om op voorsprong te komen. De rust was erg welkom. In de 2e helft begonnen de zelfde 11 aan de wedstrijd. RKDVC had in principe niets te verliezen tegen de nog ongeslagen koploper. BLC wil natuurlijk ongeslagen kampioen worden. Dit resulteerde in een leuke en spannende 2e helft. RKDVC kwam op voorsprong. Kevin Kiefmeijer bracht een vrije trap de 16 in, Rick Berenschot kopte op doel en Dennis van Dijk gaf de juiste richting aan de bal om tegen de touwen aan te belandden: 2-1. Dit was ongekende luxe. BLC moest komen. Mattie nr 45 ging ff helemaal loco en mocht even gaan afkoelen bij zijn homies op de bank nadat hij in woord kenbaar had gemaakt het niet eens te zijn met de scheidsrechter. Maar al gauw stond het weer 10 tegen 10. RKDVC kreeg tijdens deze 10 minuten echter wel een doelpunt tegen. Maar het bleef 2-2 tot het eind. Hoewel Dennis van Dijk de 3-2 voor het binnen tikken had. Maar het polletje, waar ook Bolletje Bolletje zich in verslikte, lag er nog steeds. Het wipje dat de bal kreeg zorgde voor een kansloos schot naast het doel. Mooi punt gewonnen vandaag en nu alvast genieten van de spierpijn die komen gaat.