Belangrijke overwinning, met goed voetbal!

RKSV Nuenen JO19-1
13-04-2019
4 - 1

Scheidsrechter:   H.M.H. (Henk) Heuts
Het door RKDVC altijd gevreesde rksv Nuenen kwam naar Drunen om 3 punten op te halen. Gezien de stand op de ranglijst zou een overwinning van Nuenen vrij 'normaal' zijn. In de eerdere ontmoeting dit seizoen met Nuenen, zijn we ook vrij kansloos ten onder gegaan, de messen zullen dus geslepen moeten zijn. Het leek een droomstart te worden voor RKDVC toen Tugsad in de 2e minuut alleen op de goal af liep. Echter werd er erg goed ingegrepen door een verdediger van Nuenen en werd de kans onschadelijk gemaakt. Verder waren de eerste 15 - 20 minuten erg slordig van onze kant. Erg onrustig spel en onnodig balverlies zorgde ervoor dat onze gasten de overhand hadden. Na 23 minuten leken we de wedstrijd te keren: Tugsad gaf de bal hard en laag voor. Yuri schoot, maar de keeper wist de bal half te keren. Net voor de doellijn kon Bas het beslissende tikje geven: 1-0. De wedstrijd was volledig gekeerd. Wij pakten de overhand. Zij wisten niet wat er gebeurde en hadden niets in te brengen. Iedereen bij ons scoorde een ruime voldoende. Waar eigenlijk alles in deze fase van de wedstrijd over aanvallen ging, bleef men achterin erg consequent en sterk verdedigen. Na ongeveer 20 minuten leek er wat zand in de machine te komen, het veld werd veel te groot waardoor we niet lekker meer konden voetballen. Maar juist omdat Nuenen aan aanvallen begon te denken lieten ze achterin soms ruimtes vallen. Yuri zag dat en gaf een geweldige dieptebal op Tugsad. Die wist dat het nodig was om eerder te schieten dan 38 minuten geleden. De bal ging door de benen van de keeper de goal in. Na 40 minuten kon de 2-0 op het scorebord. Slechts 3 minuten later kon diezelfde Tugsad de 3-0 binnen werken nadat een goed schot van Yuri niet klemvast gepakt kon worden door de keeper. Nu waren we echt helemaal los. Als we wat zorgvuldiger waren met de kansen, stond het met rust geen 3-0 maar misschien wel 5-0. Na rust kunnen we het goede spel van de eerste helft niet voortzetten. Zij gaven erg veel druk en wij konden daar niet goed mee omgaan. We stonden met de rug tegen de muur. Toch wisten zij niet veel echte kansen te creƫren. Totdat Nuenen een penalty kreeg. Erg makkelijk gegeven. Bas was de 'dader'. De penalty werd gekeerd door Jordy. Hij voorkwam de aansluitingstreffer en een erg moeilijke en zenuwslopende slotfase van de wedstrijd. Nuenen bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Een schot van buiten de 16 zagen we via de paal terug het veld in rollen. Dat zat allemaal mee, daar waar het de afgelopen 2 weken juist totaal niet mee zat. In de 88ste minuut schoot RKDVC voor de eerste keer in de tweede helft op goal. Vlak hierna, een minuut voor tijd, konden zij de treffer maken waar ze al zo lang naar op zoek waren: 3-1. Echter was dit niet de eindstand. Die werd in de laatste minuut op het scorebord gezet. Een mooie aanval ging vooraf aan de assist van Tugsad op Yuri. Een geweldige overwinning. Nu mogen we even nagenieten want de aankomende 2 weken zijn we vrij.