20-04-2019
10:15

Vandaag mochten de kanjers van Cambuur tegen de nummer een-na-laatst NEC aantreden. Voor de volledigheid: NEC is uit te spreken als „ennn eej seej“ en niet Nek. De die-hard NEC supporter zou zeggen: Nek zit hier (wijzend naar de hals) en N.E.C. zit hier (slaat met hand op het hart).

Teun en Julian waren vandaag afwezig, waardoor we met 7 spelers aan de aftrap konden verschijnen, onder het toeziend oog van vele ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes en de jarige Maurice. Onze trouwe jongste supporters Lana en Ize waren ook weer aanwezig!

Ridwan was voorzien van een splinternieuw flitsend paar Mecurial X voetbalschoenen. Topscorer Quint had vanwege de weersvoorspelling van Piet Paulusma een extra setje zweetbanden uit de kast getrokken. We waren dus tot de tanden bewapend voor deze clash! (Jelte overigens nog steeds met 1 tand minder sinds de wedstrijd van vorige week).

Kortom: alle seinen op groen voor de eerste overwinning van Cambuur!

Voor de wedstrijd staken we weer even de koppen bij elkaar en kwamen we in goed overleg weer tot een prima tactiek: als we de ranglijst omdraaien dan staat Cambuur gewoon bovenaan! Daar kunnen we iets mee.

De gretigheid spatte er vandaag weer vanaf. Ridwan en Quinten vochten om het nemen van een uitbal en iedereen begon messcherp aan de wedstrijd. De wedstrijd ging gelijk op, misschien zelfs wel licht in het voordeel van Cambuur tot een curieus moment in de 10e minuut. Corner voor NEC, bal voor het doel, Sam weet deze corner met zijn knie tot een prachtig doelpunt in de bovenhoek te verwerken. Helaas wel in het verkeerde doel. 1-0 achterstand. Zoals altijd wist Cambuur van geen opgeven en bleven ze strijden op zoek naar de aansluitingstreffer. Keeper Bas hield Cambuur wederom met een paar katachtige reflexen in de wedstrijd.

Ridwan leek door zijn vederlichte nieuwe voetbalmuiltjes wel bevrijd en speelde een puike wedstrijd vandaag. Hij zette goed door en wist de bal bij Quint te krijgen, die eindelijk weer zijn neusje voor de goal wist om te zetten in een doelpunt. Assist Ridwan, Doelpunt Quint (nr 9 totaal) en 1-1!

NEC kwam door een zondagsschot weer op voorsprong maar daarna liet Ridwan op zijn nieuwe Mercurial X patta‘s weer van zich spreken en peerde de bal onhoudbaar langs de keeper van NEC, 2-2 bij rust!

Na rust was Cambuur veruit de betere partij en werd via Ridwan, Quint en Pim een aantal keer zeer gevaarlijk. Helaas kwam NEC door een ongelukkig moment wel weer op een 3-2 voorsprong en bleef het daarbij. We waren zo dichtbij deze keer!

Speciaal compliment voor Sam, die zich door zijn eigen doelpunt niet uit het veld liet slaan en zich ijzersterk terugvocht in de wedstrijd.

Jelte en Pim hielden alles onder controle op het middenveld en Ridwan en Quint wisten elkaar weer makkelijker te vinden.

Quinten weigerde zelfs ondanks een blessure om gewisseld te worden. Dit geeft maar weer eens aan dat het met de spirit bij Cambuur prima voor elkaar is!