Belangrijke winst bij koploper

ODC 1
RKDVC 1
22-04-2019
0 - 1

Scheidsrechter:   J.W. (Jack) Brummer
Net als vorig weekeinde moest RKDVC deze paasmaandag aantreden tegen de koploper. Vorige week was dit nog BVV nu was dit in Boxtel ODC. In Boxtel heeft RKDVC nog nooit een wedstrijd weten te winnen. De vooruitzichten waren beslist heel moeilijk te noemen voor RKDVC.
Vanaf de aftrap wist de trotse koploper dat het een taaie klus zou worden. De strijd die de Drunense jongens vanaf de aftrap op het veld neerlegde was indrukwekkend. Voor elke bal zou gestreden worden. Het gevolg was dat de openingsfase verrassend gelijk zou gaan. De ploegen waren volledig aan elkaar gewaagd. Toch was het RKDVC dat na 11 minuten spelen op voorsprong zou komen. Vanaf de zijkant mocht Roy Lamers een vrije trap nemen. Met een strakke lage bal bracht hij de bal voor het doel van ODC. Zeer bekwaam wist Rick van Woerkom de bal voldoende te beroeren om deze tot een treffer te promoveren. Hierna liet ODC zien over een technisch vaardige ploeg te beschikken. Echter telkens stuitten zij op een fel strijdende DVC. Het gevolg was dat ODC een duidelijk veldoverwicht op mocht bouwen. Maar slechts zeer sporadisch gevaarlijk kon worden. De enkele keer dat zij toch tot doelgevaar konden komen stond keeper Daan Dekkers zijn mannetje. RKDVC kon hier aanvallend weinig tegenover stellen. Pas in de extra tijd van de eerste helft kwam de bal vanuit een vrije trap van Roy gevaarlijk voor doel. Nu was de Boxtelse doelman de sterkere en kon de bal onderscheppen.
Ook de tweede helft was het ODC dat het spel mocht bepalen. Maar ook nu ontmoette zij een sterk strijdend Drunens collectief als tegenstander. Naar mate de strijd verder vorderde ging de kracht langzaam uit de benen van de gastheren. Het gevolg was dat RKDVC enkele malen zeer gevaarlijk kon uitbreken. In de 70ste minuut kon Jelle diep worden gestuurd. Met een verdediger voor zich legde hij de bal goed af op de geheel vrijstaande Guus Berens. Helaas kon de bal ternauwernood door een verdediger worden onderschept. Acht minuten later zag de ingevallen Damian van Bijnen een schuiver juist langs de verkeerde kant van de paal gaan. In de slotfase wisten de gastheren nog een slotoffensief op te zetten. Maar verder dan scrimmage voor het doel kwamen zij niet meer. In de extra tijd leek Jelle nog alleen op het doel van de Boxtelnaren te gaan. Met een uiterste inspanning kon de thuisploeg hem nog van de bal te krijgen. Vermoeid maar zeer verdiend konden de DVC-ers met de drie uiterst belangrijke punten huiswaarts keren.
Komende zondag staat de derde belangrijke uitwedstrijd op rij op het programma. Nu moeten de DVC-ers naar Biezenmortel om het op te nemen tegen naaste concurrent VCB. VCB is de ploeg in vorm en is inmiddels al opgeklommen naar een 9de plaats.

Opstelling:              Daan Dekkers, Bas Verhoeven, Bauke Bakkers, Roy Lamers, Jan Bullens (Tugsad Kali 61ste), Guus Berens, Rick van Woerkom (Damian van Bijnen 67ste), Rik Lijbers (Sam Pieterse 84ste), Steven ten Cate, Sander van Engelen, Jelle Frikkee.
Scoreverloop:         0 - 1 Rick van Woerkom (11de min.)
Toeschouwers:        150
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven