RKDVC 1
28-04-2019
2 - 3

Scheidsrechter:   M.J. (Mitchel) Schellekens
Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen VCB op het programma. Aan de andere kant van de duinen gingen beide ploegen volledig voor de winst. De winnaar van het duel zou zeer goede zaken doen in de strijd om klassenbehoud.
Vanaf de aftrap was het duidelijk dat beide ploegen het grote belang van de wedstrijd volledig begrepen. Vol inzet en met een groet passie werd de wedstrijd door beide ploegen aangevangen. De eerste doelmogelijkheden waren voor de gastheren. Al in de derde minuut moest Daan Dekkers laten zien dat hij bij de betere doelmannen van de klasse behoort. Op een knappe inzet van Biezenmortel spits Bas Bertens liet hij direct zijn klasse zien met een knappe redding. Ook in de 7de en 8ste minuut moest de DVc-defensie tot het uiterste gaan om een doelpunt te voorkomen. Pas in de 12de minuut kon RKDVC voor het eerst gevaarlijk worden. Een schot van Damian van Bijnen zou op de paal uit het doel spatten. Toch was het gevaar voor de gastheren nog niet voorbij. Immers de altijd zeer attente Rick van Woerkom legde met een fraaie kopbal de terugspringende bal in het doel, 0-1. Ook hierna kregen de talrijk meegereisde Drunense supporters veel spannende duels voorgeschoteld. Een daarvan kwam voor rekening van Sander van Engelen. Hij wist op het middenveld zo de bal keurig te veroveren en de actie te laten volgen door een afgemeten pass op Guus Berens. Doordat de doelman van de thuisploeg goed uitkwam ging zijn schot juist naast het doel. Dat de beide ploegen zeer aan elkaar zijn gewaagd kwam in de score ook tot uiting. In de 23ste minuut zorgde een goed spelend Koen Moerenhout voor de gelijkmaker, 1-1. Na deze gelijkmaker bleven beide ploegen vol voor de winst spelen. Over en weer kregen beide ploegen kansen. Maar telkens bleken de doelmannen zich zeer bekwaam van hun taken te kwijten. Zo kon Sem Spijkers (VCB) goed redden op inzetten van Rick (24ste) en Damian (26ste). Maar ook Dan bleek de sterkere door in de 42ste minuut een fraai schot van Teun Verlouw op voortreffelijke wijze te keren.
De tweede helft zou net zoveel spektakel bieden als de eerste helft. Al direct vanaf de aftrap moest de thuis doelman reddend optreden bij en schot van Jan Bullens. En mocht Daan ook weer aan het werk door een vrije trap van VCb knap te redden. In de 50ste minuut zou RKDVC andermaal op voorsprong komen. RKDVC kreeg een vrije trap te nemen welke door Jan hard het doelgebied werd ingebracht. Echter de terugspringende bal zou opnieuw voor zijn voeten komen. Met een zeer bekeken pass kon hij de bal neerleggen bij Bas Verhoeven die zeer keurig de 1-2 binnen tikte. Lang zou RKDVC geen plezier van deze voorsprong hebben. Immers 4 minuten later was het Teun Verlouw zeer verrassend kon uithalen. Omdat niemand de bal nog beroerde betekende zijn uithaal de 2-2. Hierna zou RKDVC een speloverwicht opbouwen. Langzaam werd duidelijk dat de gastheren zeer vermoeid raakten. Hierdoor kon RKDVC steeds vaker gevaarlijk voor hun doel opduiken. In de 65ste minuut kon Sander goed diepgaan. Op het moment dat hij de doelman passeerde werd hij door Sem Spijkers onreglementair gevloerd. De jeugdige scheidsrechter Schellekens besloot tot het geven van een strafschop. Deze zou genomen worden door Bas. Zijn schot zou door Sem gekeerd worden echter de bal kwam opnieuw voor de voeten van Bas. Ook de tweede kans liet hij echter onbenut. In de 75ste minuut mocht RKDVC een inworp nemen. Deze bal zou uiteindelijk bij Rick van Woerkom komen. Met een vlammend en onhoudbaar schot zette hij RKDVC opnieuw op voorsprong, 2-3. Na deze treffer speelde beide ploegen met een volle inzet om de score nog te veranderen. Eenmaal was VCB nog dicht bij de gelijkmaker. In de 79ste minuut zou een scrimmage voor het DVC doel tot tweemaal toe van de lijn worden gehaald. Erst door Daan en vervolgens door Bas. Maar ook RKDVC kreeg nog twee fraaie doelmogelijkheden. In de 82ste minuut krulde Osman Bostanci een hoekschop zodanig dat de bal door de doelman nog net uit het doel kon worden gehouden. De terugspringende bal werd door Damian juist over het doel geklopt. En in de 86ste minuut ging een vrije trap, genomen door Tugsad Kali, nog net van de doellijn worden gehaald. Echter in de stand zou geen wijziging meer komen.
Dankzij deze overwinning is RKDVC iets meer richting de middenmoot opgeklommen. Komende zondag staat, na drie uitwedstrijden, weer een thuiswedstrijd op het programma. Koploper SVSSS is dan de tegenstander. In de afgelopen weken heeft RKDVC keurig gepresteerd tegen de betere ploegen uit onze competitie. Als de DVC-ers dat a.s., weekeinde weer goed weten te doen krijgt de competitie mogelijk zelfs nog een mooi einde.

Opstelling:           Daan Dekkers, Bauke Bakkers, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Jan Bullens (Tugsad Kali 60ste), Guus Berens, Rick van Woerkom, Rik Lijbers, Steven ten Cate, Sander van Engelen, Jelle Frikkee (Oasman Bostanci 67ste).
Scoreverloop:       0-1 Rick van Woerkom 12de min.
                                 1-1 Koen Moerenhout 23ste min.
                                 1-2 Bas Verhoeven 50ste min.
                                 2-2 Teun Verlouw 54ste
                                 2-3 Rick van Woerkom 75ste
Toeschouwers:     200