RKDVC snoept opnieuw punten af van koploper

RKDVC 1
SVSSS 1
05-05-2019
0 - 0

Scheidsrechter:   N. (Niels) Janssen
Afgelopen zondag stond de laatste inhaalwedstrijd van dit seizoen op het programma. In januari werd de wedstrijd tegen SVSSS uit Udenhout afgelast. Pas nu, op Bevrijdingsdag, mocht de wedstrijd worden ingehaald. Ook nu moest RKDVC aantreden tegen een ploeg uit de kop van het klassement. De Udenhoutenaren waren voor aanvang van de wedstrijd de fiere koplopers. Dit was voor RKDVC geen onbekend scenario. Drie wedstrijden geleden moest aangetreden worden tegen BVV, de koploper op dat moment. RKDVC behaalde een keurig gelijkspel. Twee weken geleden was ODC, de koploper op dat moment, de tegenstander. Nu wist RKDVC de partij te winnen.
Ook vandaag kreeg het publiek een thuisploeg te zien die er met de volle inzet tegen aan ging. Vanaf de aftrap gaven de DVC-ers geen meter prijs. Sterker nog het was juist RKDVC die zich voor rust enkele goede doelmogelijkheden bij elkaar speelde. In de 21ste minuut mocht Jelle Frikkee een vrije trap nemen. Zijn inzet kwam hoog voor het doel. Damian van Bijnen kopte de bal goed in. Echter de doelman van SVSSS kon nog net redden. Enkele minuten later zou een vergelijkbaar scenario zich afspelen. Nu mocht Jelle een hoekschop nemen. Ook nu was Damian die kon koppen. Jammer genoeg zou de bal juist voorlangs gaan. Weer enkele minuten later was het Tugsad Kali die de bal keurig kon opbrengen en een goede voorzet op Jelle wist af te leveren. Echter de inzet van Jelle mistte het doel op een haar na. In de 37ste minuut mocht Damian op zo’n 25 meter voor het doel een vrije schop nemen. Deze werd goed ingeschoten, echter de doelman van de gasten wist de bal keurig te keren. SVSSS wist zich in de eerste helft geen enkel doelpoging te creëren.
De tweede helft zou een ander spelbeeld te zien zijn. SVSSS speelde duidelijk met meer druk naar voren. Maar toch was de eerste grote doelmogelijkheid voor RKDVC. In de 48ste minuut kon Guus Berens de bal over de vleugel op brengen en fraai voorzetten op Jelle. Ondanks dat Jelle zich knap wist uit te draaien zag hij zijn inzet juist naast het doel gaan. In de 54ste minuut kreeg SVSSS haar eerste mogelijkheid. Jim de Laat zag zijn schot in het zijnet belanden. Een minuut later was het opnieuw RKDVC dat gevaar voor het vijandelijke doel kon creëren. Een vrije trap van Steven ten Cate kwam hoog voor het doel. De kopbal van Bas Verhoeven miste voldoende precisie om in het doel te gaan. In deze spannende tweede helft was het daarna opnieuw de beurt van SVSS om gevaarlijk te worden. Het was opnieuw Jim de Laat die kon schieten. Echter nu was het doelman Daan Dekkers die met een knappe redding reddend kon optreden. Met nog een kwartier te spelen was het opnieuw RKDVC dat voor gevaar zorgde. Uit een hoekschop van Osman Bostanci kopte Damian de bal juist over het doel. Ook hierna bleven beide ploegen op zoek naar de winnende treffer te gaan. Maar tot scoren kwamen beide ploegen niet. Eenmaal was het opnieuw Daan Dekkers die met een goede redding een schot van Stefan Dekkers reddend op trad. Al met al een verdiend gelijkspel tegen een uiterst sterk team. Voor Thijs Fokker had deze wedstrijd een bijzonder competitiedebuut in petto. Met zijn invalbuurt in de 74ste minuut is hij met zijn 31 lentes een van de oudere debutanten in het eerste elftal.
Komende zondag staat de derby tegen Vlijmense Boys op het programma. In Vlijmen wisten de Boys de wedstrijd te winnen. RKDVC heeft dus nog wel het een en ander recht te zetten. Maar voor Vlijmen staat er ook zeer veel op het spel in deze uitermate spannende competitie.

Opstelling:           Daan Dekkers, Bauke Bakkers, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Tugsad Kali Thijs Fokker 74ste), Guus Berens, Rick van Woerkom, Rik Lijbers (Ralph de Bruin 18de) , Steven ten Cate, sander van Engelen, Jelle Frikkee (Osman Bostanci 68ste)
Toeschouwers:      250
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven