RKDVC JO13-1
04-05-2019
4 - 1

Scheidsrechter:   A.A. (Anne) Heijboer
Na de voorjaarsvakantie werd de competitie door de JO13-1 hervat op het kunstgras van Theole. De roots van Simon Tahamata waren bij deze club nog zichtbaar, maar van de huidige generatie voetballers wist niemand over wie we het hadden. Het was in ieder geval geen karakter uit Fortnite.
Met keeper Yannick in het doel als vervanger voor de afwezige Rick begon DVC sterk aan de wedstrijd. Na een mooie rush langs de zijlijn en een voorzet vanaf de achterlijn door Finn die door Luke koel werd afgemaakt, liep kampioenskandidaat Theole meteen achter de feiten aan. 0-1 in de 2e minuut. Ondanks hard werken, kon DVC echter niet voorkomen dat Theole mee en mee een veldoverwicht opbouwde. De voorsprong was dan ook helaas van korte duur. De sterk keepende Yannick was in de 6e minuut kansloos op een goed genomen vrije trap. DVC zat niet bij de pakken neer en leverde in deze fase goed tegenstand. De beloning daarvoor had Bera op zijn schoen, maar helaas ging zijn schuiver net naast het doel. In het vervolg van de wedstrijd werd DVC te onrustig aan de bal, waardoor het balbezit steeds van korte duur was. Theole werd sterker en wist steeds vaker de technisch vaardige en fysiek sterke spits te vinden. In de 26e minuut leverde dit dan ook de verdiende 2-1 voorsprong op voor Theole.
In de tweede helft probeerde DVC de bakens te verzetten door met meer rust aan de bal de aanvallers snel in te spelen. Debutant Wessel liet aan de rechterkant zien dat er geen sprake was van een kansloze missie. Het lukte DVC echter moeilijk om aan de druk van Theole te ontsnappen. Het overwicht van Theole resulteerde nog in 2 treffers waardoor de eindstand 4-1 werd.
Hard gewerkt, maar helaas geen punten. Volgende week thuis tegen Gemert gaan we er gewoon weer voor.