B.V.V. 4
05-05-2019
4 - 1

Scheidsrechter:   L (Luc) Vermeegen
Waar het voor de winterstop nog vaak fout ging, gaat het na de winterstop juist goed. RKDVC komt 6 wedstrijden ongeslagen door en behaalt 19 punten. Uit werd bij BVV een nederlaag geleden door te veel fouten van DVC. Onnodig verlies. Die conclusie maakten we vaker de eerste seizoenshelft. Vandaag stond RKDVC aan de aftrap om de stijgende lijn van afgelopen weken door te zetten. Met slechts 2 verliespunten uit 6 matches. Dennis van Dijk was weer eens aanwezig en dat zorgt altijd voor doelpunten. Zo ook vandaag. Binnen het kwartier lag de 1-0 er in. Matthijs van de Wiel gaf een bekeken steekpass en Dennis rondde fraai af. Zijn naamgenoot, Dennis van den Hout, wist binnen 5 minuten een goede beuk uit te delen waardoor de bal vrij voor de voeten van niemand minder dan Bolletje Bolletje kwam via Stijn Brokx. Tim Mulders bolde het net. 2-0. Binnen hetzelfde tijdsbestek als net kreeg RKDVC een vrije trap. Jonge God Stijn Brokx eiste de bal op. Hij had de traptechniek van zijn teamgenoten te vaak met leden ogen moeten aanschouwen. Hij griste de bal uit de handen van zijn medespeler, bekte hem af en legde de bal klaar. Stijn zijn vrije trap suisde onhoudbaar binnen. De keeper had de bal nauwelijks van zijn plaats zien vertrekken leek het. Vlak voor rust counterde BVV eruit. De corner die dit opleverde werd omgezet tot een doelpunt. Zo werd vlak voor rust de stand 3-1. RKDVC was in een flow. Wederom veel doelpunten in de eerste helft. Doordrukken in de tweede helft en kijken of de geblesseerden nog wat minuten konden maken. De basis stelde dit lang uit, want pas 20 minuten voor tijd veranderde het scorebord. RKDVC combineerde in de welbekende driehoekjes uit het trainers boekje. Eindelijk zagen Peter en Pieter hun jarenlange arbeid terug op het veld. Bloed, zweet en tranen heeft het ze gekost. Eindelijk werd het eens goed uitgevoerd. De kans die het RKDVC opleverde werd in eerste instantie nog gekeerd, maar Dennis van Dijk was er als de kippen bij en schoot achter standbeen in de linker kruising. Wat een traktatie voor het publiek. RKDVC kreeg in de 98e minuut nog een corner mee. Cornerspecialist Nick Scheutjens zocht het hoofd van De Hulten. Deze vond hij, maar het hoofd van de Hulten vond van niet. Zijn bal ging rakelings over de dwarsligger…. van het vangnet.