DVC verzekert zich van nacompetitie om promotie

BMC 4
RKDVC 6
05-05-2019
0 - 2

Scheidsrechter:   A. (Abdul) Azghiri
BERLICUM – Afgelopen weekend speelde RKDVC 6 een wedstrijd om de strijd om de 3e plaats in de competitie. Tegenstander BMC zat namelijk op het vinkentouw en bij een nederlaag in Berlicum zou de voorsprong op BMC nog slechts 2 punten bedragen.
In alle vroegte werd naar Berlicum afgereisd. Doordat de scheidsrechter zijn tijd nam om iedere speler op naam en uiterlijk te controleren trapten we uiteindelijk om 10:00 uur af. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder en hielden er ook dezelfde tactiek op na. Over en weer wisselden beide ploegen periodes met balbezit af. BMC kon in de 2e minuut profiteren van een slordigheid in de opbouw. Doelman Tim was niet op tijd op het sportpark maar gelukkig wel in de hoek om deze inzet te stoppen. DVC voetbalde zich aan de andere kant naar een kopkans voor Luuk Buijs en een inzet op de lat door Rik Blokland. Schoten van Norbert en Maarten troffen helaas ook geen doel.
Na de pauze had BMC meer en meer de bal. Zo kwam DVC in de comfortabele positie van inzakken en uitbreken. Er was een communicatiefout achterin bij BMC nodig om de scoren te openen. Marco Pulles loerde op het foutje dat kwam, en schoof de bal in het lege doel: 0-1. Vlak hierna kreeg BMC een grote kans op de gelijkmaker, maar de bal werd keurig over het doel geschoten. Voorzetten, corners en balletjes er tussen waren vandaag een prooi voor doelman Tim. Hij zou zijn doel schoonhouden, en zag DVC bij een uitbraak nogmaals toeslaan. Marco Pulles kon het halve veld oversteken, bleef 1-op-1 met de doelman uiterst kalm en noteerde zijn 2e treffer van de ochtend. Hiermee was het duel gespeeld. DVC verzuimde in de slotfase, toen de ruimtes groot werden, nog een extra goal te maken. Met name Jeroen Visser was hier dichtbij, maar kwam vandaag niet tot scoren (wellicht volgend seizoen? ) .
Dankzij deze keurige overwinning vergroot DVC de voorsprong op de nummer 4 naar 8 punten, maar nog belangrijker: Een nacompetitieplek is veilig gesteld. Daar bovenop komt ook nog dat DVC 6 nu bovenaan staat in de 2e periode. Genoeg dus nog om voor te spelen in de laatste 3 wedstrijden van het reguliere seizoen!
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven